home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A 2022. évi Média a Családért-díj átadásának ünnepi gálaestje
(Tha)
2023.01.20.
LXXVIII. évf. 3. szám
A 2022. évi Média a Családért-díj átadásának ünnepi gálaestje

A 2007-ben alapított díj magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban vagy online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyeknek elsődleges céljuk nemcsak az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem a mások számára inspiráló, erősítő, értékközpontú történetek bemutatása, melyek információt, erőt, segítséget adnak a családban való boldog élethez. A díjra jelölt munkák között kiemelt téma a párkapcsolati elköteleződés, a házasságok megóvása, a válás megelőzése, a jól működő családok „titka”, a gyermekvállalás, az örökbefogadás, a generációk sikeres együttélése, a gyermeknevelés, a családok társadalmi szerepe. A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

2016 óta a határon túli magyarlakta területek sajtóját, illetve az ott dolgozókat is díjazzák, akik a Külhoni Média a Családért-díjat érdemelhetik ki. Az év 12-12 hazai és külhoni jelöltjét a magyarországi, illetve a külhoni zsűri havonta választja ki mindkét kategóriában. A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak. A külhoni zsűri délvidéki tagja Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője.

Az ünnepi díjátadó gálát 2023. január 24-én tartják meg Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában. Az est házigazdái Szám Katalin, a Képmás magazin főszerkesztője, a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Bősze Ádám zenetörténész, a Bartók rádió műsorvezetője lesznek. Az eseményt a Máltai Szimfónia program zenekarának műsora egészíti ki.

Az eseményen két szakmai és két közönségdíjat adnak át. A szakmai fődíjak összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 000 forint jutalomban részesülnek. A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a Külhoni Média a Családért-díj pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A hazai közönségdíj támogatója az idén az MKB Bank Nyrt.

A külhoni jelöltek között három vajdasági is van: Homolya Horváth Ágnes, a Magyar Szó újságírója, szerkesztője a Csillagszemű hármasikrek című írásával, Madár Anikó, az Újvidéki Rádió újságírója, rovatvezetője a kortárs erőszakról szóló, Úgy támadtak rám, mint hiénák az oroszlánra című riportjával, Markovics Annamária újságíró, az MTI belgrádi tudósítója a Megállítható-e a népességcsökkenés? című elemző szövegével, mely a Hét Nap hetilapban jelent meg. 

Ünnepeljük együtt a magyar média kiemelkedő teljesítményeit!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..