A 2015-ös Kristálygömb Díj nyertese dr. Harmathy Norbert
2015.10.23.
LXX. évf. 42. szám
A 2015-ös Kristálygömb Díj nyertese dr. Harmathy Norbert

A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia 2015. évi Kristálygömb Díját a kuratórium (Kastori Rudolf akadémikus, dr. Csányi Erzsébet egyetemi tanár és dr. Gábrity Molnár Irén egyetemi tanár) egyhangúlag dr. Harmathy Norbertnak ítélte oda a műszaki tudományok terén elért kiváló kutatási eredményeiért, a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciákon való szerepléseiért, határozott és öntudatos szakmai elkötelezettségéért.

Dr. Harmathy Norbert okleveles építészmérnök, fiatal kora ellenére a műszaki tudományok doktora.

2011 óta az Újvidéki Egyetem Műszaki Kara Építőmérnöki Tanszakának Épülettechnológiai és épületkivitelezési Tanszékén dolgozik Újvidéken mint tanársegéd, előadó, tudományos munkatárs az Épületszerkezettan, Épülettechnológia, Épülettervezéstan tárgyak keretében. 

1986-ban született Becskereken. Alapképzését az Újvidéki Egyetem Műszaki Karán végezte 9,41-es átlaggal, mestediplomáját Spanyolországban, a madridi Építészmérnöki Karon szerezte meg 10-es átlaggal.

Angol és szerb nyelvű doktori disszertációja megvédésének dátuma: 2015. június 6. Doktori tézisének címe: Adminisztratív épületek energiahatékonyságának az optimalizálása a komfortparaméterek függvényében. Egyik mentora Dr. Folić Radomir, emeritus egyetemi tanár az ÚE Műszaki Karáról, másik témavezetője pedig dr. Magyar Zoltán, tanszékvezető egyetemi docens a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről.

Anyanyelve a magyar, ezenkívül szerb, horvát, angol, spanyol és német nyelvtudással rendelkezik.

Harmathy Norbert publikációs jegyzéke impozáns: két M22-es és egy M23-as SCI-listás közleménye van, tehát kimagasló, nemzetközi, impakt faktoros szakfolyóiratok közlik kutatási eredményeit. Két angol és egy szerb szakkönyv szerzője. 18 nemzetközi konferencián vett részt referátummal.

2009-2011 között volt a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium ösztöndíjasa, mentora dr. Fábián Gyula. Spanyolország mellett tanulmányi ösztöndíjjal járt Csehországban és Ausztriában is. 2013-2015 között a magyarországi Collegium Talentum tutoriális képzésében vett részt, témavezetője dr. Magyar Zoltán volt.

Harmathy Norbert a VMFK 8. nemzedékéhez tartozott, dolgozattal az 5., a 8., a 9. és a 10. VMTDK-án szerepelt. VMTDK-dolgozatainak címei a következők: Madridi ifjúsági központ, összhangban a fenntartható, energiatudatos építészet elveivel, Fenntartható energiatudatos építészet - az építészetben alkalmazott anyagok lebontása és újrahasznosítása, A fenntartható energiatudatos építészet alapjai, A sztereogramm képek vizualizálása.

Több szakmai testület tagja. 2013-ban Belgrádban társaival együtt elnyerte a Ranko Radović 2013 elnevezésű nemzetközi építészeti díjat.

A Kristálygömb Díjat a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián 2006-tól kezdődően ítélik oda a tudományok és művészetek minden ágát egyenrangúan szem előtt tartva és értékelve. A díj oklevélből, egy feliratozott kristálygömbből és pénzjutalomból áll.

A díjat 2015. november 14-én adják át a 14. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián Szabadkán, a Szabadkai Műszaki Főiskolán.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..