home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A 2000-es évek legnagyobb slágerei (2.)
Zvekán Péter
2021.02.19.
LXXVI. évf. 6. szám
A 2000-es évek legnagyobb slágerei (2.)

Folytassuk a szemezgetést a 2000-es évek legjobb dalaiból. Olyanokkal készültem, amelyek mára már felejthetetlen slágerekké váltak. Olyanokkal, amelyeken nem fog az idő vasfoga.

Las Ketchup: The Ketchup Song (2002)

A Las Ketchupot négy lánytestvér alkotja, név szerint Lola, Lucía, Pilar és Rocío Muñoz (ő csak később csatlakozott hozzájuk), akik 2002-ben robbantak be a köztudatba, a The Ketchup Song című egyszerű, de nagyszerű dalukkal. Sikeres volt, mert kapós és könnyen megjegyezhető melódiája volt, ráadásul a számhoz egy táncsor is kapcsolódott, melyet azóta is sokan táncolnak, amikor valahol felcsendül a szerzemény. Érdekes ez, mert nem sokaknak sikerült hasonlót elérniük — gondolok itt a táncra. Ugyanerre talán csak a Cotton Eye Joe, a Macarena és a Gangnam Style volt képes. A lényeg, hogy a lányok a kezdeti sikereket nem igazán tudták meglovagolni. Míg a The Ketchup Song kislemez és a dalt tartalmazó korongjuk jól fogyott, a második albummal már nem tudtak jól teljesíteni. 2006 óta nem jelentkeztek újdonsággal, de a mai napig is aktívak.

 

O-Zone: Dragostea Din Tei (2004)

Hihetetlen belegondolni, de ezt is túléltük, sőt a világon sokan szerették is. Olyannyira, hogy megjelenésekor az Eurochart Hot 100-as listán elérte az előkelő első helyezést. Ez volt a Dragostea Din Tei, melyért a moldvai O-Zone csapat a felelős, azon belül is Dan Bălan, aki magát a dalszöveget írta. A csapatot rajta kívül még Radu Sîrbu és Arsenie Toderaș alkotta. Számunkra azonban nem csak az eredeti változat lehet ismerős, hiszen ha visszaemlékszünk, akkor rájövünk, hogy magyar változat is létezett, melyet az Irigy Hónaljmirigy követett el — ez volt a Numerakirály. A későbbiekben a csapatból Dan Bălan szólókarrierbe kezdett, és volt néhány igazán ütős dala, mellyel hosszabb-rövidebb ideig ismét a zenei világ középpontjába került. Ez az olyan számainak köszönhető, mint a Chica Bomb vagy a Justify Sex.

 

Lady Gaga: Poker Face (2008)

Lady Gaga már az első lemezével akkorát robbantott, amilyet csak ritkán látni. A The Fame korongjának első kislemeze a Just Dance volt, mely már eleve jól szerepelt, de a második single mindent vitt. Ez volt a Poker Face. A dal a maga idejében nagyon más volt a megszokottól, és nem elsősorban a hangzása, hanem inkább a Gaga-jelenség miatt, így aztán valóban mindenki felkapta rá a fejét. Alig múlt el egy kis idő, és már az egész világ dúdolta a Poker Face-t. Sikerének egyik legjobb bizonyítéka, hogy több mint 17 ország slágerlistáján érte el az első helyet, és eddig világszerte több mint 14 millió példány fogyott belőle. A többi pedig már történelem. Gaga folyamatosan jelentkezett a polgárpukkasztó szerzeményeivel, egy igazi botrányhős volt, de az idő múlásával egy komoly nővé alakult át, olyanná, aki szerepelt Bradley Cooper mellett a Csillag születik című filmben, vagy aki az idén Joe Biden beiktatásán énekelte el a himnuszt.

 

Kép: www.radiole.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..