home 2024. május 16., Mózes napja
Online előfizetés
A 2-es sorszámmal indul a VMSZ Szabadkán
Szakáll Laura
2024.04.29.
LXXIX. évf. 17. szám
A 2-es sorszámmal indul a VMSZ Szabadkán

A város épített örökségének megóvása, Palics régi fényének visszaállítása,  valamint a Szabadkához tartozó helyi közösségek azonos mértékű fejlesztése szerepel a Vajdasági Magyar Szövetség programjában Szabadkán – ismertette dr. Pásztor Bálint elnök,  miután a VMSZ átadta a szabadkai jelöltlistát a városi választási bizottságnak.  

A Vajdasági Magyar Szövetség – Dr. Pásztor Bálint elnevezésű lista a kettes sorszámmal indul Szabadka Város Képviselő-testülete tanácsnokainak megválasztásán. A párt teljes listát állított, amelyen a jelöltek kétharmada felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Arra törekedtek, hogy az oktatásban, a sportban és a mezőgazdaságban tevékenykedők is helyet kapjanak, valamint a területi lefedettségre is ügyeltek. A következő hetekben a párt beszámol az elmúlt négy év eredményeiről, valamint az előtte álló időszakra vonatkozó célkitűzéseit is ismerteti. A négy évvel ezelőtti programhoz hasonlóan most is három fő prioritást határoztak meg.

— Az egyik a város épített örökségének  a megőrzése. Sokat tettünk ennek ügyében az elmúlt négy évben is, és a város lelkületének a megóvása és átörökítése a következő generációkra kiemelt prioritás marad. Palics régi fényének a visszaállítása a másik célkitűzésünk, ezen kívül pedig a városrészek és a városhoz tartozó települések egyenrangú fejlesztése annak érdekében, hogy ne legyen egy-két kiemelt jelentőségű helyi közösség, a többiek pedig mostohagyerekként működjenek a város területén, ahogy az valamikor régen volt — nyilatkozta a VMSZ elnöke.

Arra számítunk, a szabadkaiak értékelni fogják mindazt, amit az elmúlt négy év alatt a városért és a környező településekért tettünk. Jó választási eredményre számítunk június másodikán – nyilatkozta dr. Pásztor Bálint.

A szükséges ezer támogatói aláírás helyett 1479-et gyűjtött össze a VMSZ négy és fél óra leforgása alatt. Ez azt bizonyítja, hogy a célkitűzések találkoznak a lakosok elvárásaival – tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..