home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
75 éve a tisztaság szolgálatában
Kartali Róbert
2022.09.23.
LXXVII. évf. 38. szám
75 éve a tisztaság szolgálatában

Jubileumot ünnepelt a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat. A közhasznú társaság pénteken a Városhaza dísztermében ünnepelte fennállásának 75-ik évfordulóját, valamint azt, hogy 135 éve viselnek gondot a város közhigiéniájáról. A közvállalat feladatát a hulladékgyűjtés- és lerakás, a közterületek karbantartása, valamint az állathigiénia képezi.

Az ünnepségen Stevan Bakić polgármester gratulált a közvállalat alkalmazottainak a jeles jubileumhoz, mondván, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat az egyik legfontosabb közhasznú cég a városi kommunális rendszerben. Mint rámutatott, a közvállalat továbbra is javítani fogja tevékenységét azáltal, hogy létesítményekbe, berendezésekbe és projektekbe fektet be, követve a trendeket és a modernizációt.

A közel 300 főt foglalkoztató közvállalat a tisztaságot városunkban a hulladéknak mintegy 40.000 háztartásból való elszállításával tartja fenn, emellett gondozza a zöldterületeket és szépíti városunkat, parkjainkat – emelte ki az ünnepségen dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke. Mint mondta, a parkok Szabadka kulturális örökségének részét képezik, és természetes harmóniában vannak épített örökségünkkel.


Fotó: Dr. Pászto Pálint Facebook-oldala

A hatékony hulladékgazdálkodási rendszer kialakítása óriási feladat Szerbia összes önkormányzata számára. A szabadkai régiót néhány éve kísérleti projektként választották ki, hogy regionális hulladékgazdálkodási központ épüljön városunk területén a Regionális Hulladéktároló Kft. kezelésében. A Regionális Hulladéktároló Kft. tíz napon belül megkapja az integrált engedélyt, és így minden feltétellel rendelkezik majd a nem veszélyes hulladék átvételéhez, kezeléséhez és ártalmatlanításához. Szabadkához méltó, korszerű hulladékgazdálkodási rendszert építünk ki, melynek keretében mindkét vállalatnak jelentős szerepe lesz – összegezte a VKT elnöke.

A kommunális közvállalat 2013 óta fejlődik, nagyon nehéz időszak volt ez, szinte éjjel-nappal dolgoztak – mondta Sobodan Milošev. A vállalat igazgatója az ünnepségen ugyanakkor köszönetet mondott Stevan Bakić polgármesternek és dr. Pásztor Bálintnak, a VKT elnökének, amiért biztosítják a működésükhöz szükséges pénzeszközöket a város költségvetéséből.

A jeles jubileum alkalmából a közvállalat felsorakoztatta gépparkját is a Városháza melletti sétányon.


Fotók : Apró József

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..