home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
68-an kapták meg a Mi hősünk kártyát
(Tha)
2021.06.30.
LXXVI. évf. 26. szám
68-an kapták meg a Mi hősünk kártyát

Az egészségügyi minisztérium és a szerb kormány közösen indította el a Mi hőseinkért (Za naše heroje) elnevezésű kedvezményprogramot a covid rendszerben dolgozóknak és az önkénteseknek. 

A kezdeményezés során személyre szóló kedvezménykártyákat bocsájtottak ki. Az akció a kormány főtitkársága, a Szerb Nemzeti Bank és a Kereskedelmi Kamara közös együttműködéssel, az ENSZ Fejlesztési Program támogatásával valósul meg. A kártya a covid rendszerben dolgozó és önkénteskedő személyeknek lehetővé teszi bizonyos mértékű kedvezmények igénybevételét egyes árucikkek vásárlása esetén, valamint elsőbbséget biztosít az állami hivatalokban, a közvállalatoknál, illetve a szociális intézményekben való ügyintézéskor. Több mint 50 cég vesz részt a megmozdulásban, akik kedvezményeket és különféle szolgáltatásokat biztosítanak a Mi hősünk kártya birtokosainak. 

A magyarkanizsai Egészségház dolgozói közül 68-an kapták meg a Mi hősünk kártyát, amit ma délelőtt Fejsztámer Róbert polgármester adott át az egészségügyi dolgozók egy csoportjának. 

Gyólay Karolina, az Egészséghát igazgatója elmondta, büszkék erre az elismerésre, amelyet azok az alkalmazottak kaptak meg, akik a betegek folyamatos ápolásával és ellátásával részt vettek a koronavírus járvány legyőzésében.

–Jelenleg a községben 10 alatt van a fertőzöttek száma, a covid rendelő egy orvossal és egy nővérrel dolgozik, míg egy hónappal ezelőtt 3 orvosra és 6 nővérre volt szükség a betegek ellátásához – hangsúlyozta Gyólay Karolina és hozzáfűzte, az átoltottság Magyarkanizsa községben 40 százalék felett van. Köszönetet mondott az önkormányzatnak és a Vöröskeresztnek, akik a vészhelyzetben mindig mellettük álltak és támogatták a munkájukat.

Fejsztámer Róbert polgármester dicsérettel illette és megköszönte az egészségház dolgozóinak a helytállását, valamint arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírusveszély még nem múlt el, és felkérte azokat, akik még nem oltatták be magukat, hogy ezt mielőbb tegyék meg.

Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..