home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
61,6 millió dinár a Vajdaságban működő nemzeti tanácsok tevékenységére
2022.03.10.
LXXVII. évf. 10. szám
61,6 millió dinár a Vajdaságban működő nemzeti tanácsok tevékenységére

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke ma átadta az összesen 61,6 millió dinár összértékű szerződéseket tizenhét nemzeti tanács tevékenységének a társfinanszírozására, a tartományi kisebbségi jogok előmozdítása érdekében, kiemelve: az együttélés Vajdaságban prioritást élvez.

„Ez azért fontos esemény, mert ezzel kifejezzük elkötelezettségünket az egység, a szolidaritás és a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartása mellett, és megmutatjuk, hogy a legkonkrétabb módon segítjük a nemzeti tanácsok projektjeinek és programtevékenységeinek megvalósítását” – hangsúlyozta Mirović.

Szerinte az együtt élő többségi szerb népnek és nemzeti kisebbségnek — mindig, de különösen a nehéz időkben — meg kell őriznie az egységet, és elő kell segítenie.

„Egység nélkül nehezen érhetjük el azokat a sikereket, amelyeket Vajdaság az elmúlt években — gazdasági téren és a helyi környezetek fejlesztésében — elért. A tartományi kormány egyik legfontosabb feladata, hogy támogassa a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak munkáját a nemzeti kisebbségek nyelvének, írásának, kulturális tartalmának, információinak és nyelvi oktatásának megőrzése érdekében, és ezt meg is fogjuk tenni” — mondta Mirović.

Emlékeztetett arra, hogy a Tartományi Kormány az elmúlt években igen aktívan részt vett a kisebbségi közösségek kulturális intézményei által használt létesítmények építésében és rekonstrukciójában, a kiadói tartalom finanszírozásában, valamint egyéb, a nemzeti kisebbséget érintő kérdések megoldásában a helyi közösségekben.

A támogatást a magyar, szlovák, horvát, román, ruszin, roma, montenegrói, bunyevác, macedón, ukrán, német, cseh, egyiptomi, askáli, görög, orosz és lengyel nemzeti kisebbségek kapták meg.

„A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság sokéves gyakorlata, hogy a nemzeti tanácsok éves tevékenységének megvalósítására pénzeszközöket különít el, bizonyítja a tartományi kormány és a titkárság elkötelezettségét az önkormányzatok megőrzése és fejlesztése iránt” — emelte ki Szakállas Zsolt, a titkárság vezetője.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..