home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
61,5 millió dinárral támogatja a tartomány a nemzeti tanácsok működését
Pannon RTV
2023.02.20.
LXXVIII. évf. 7. szám
61,5 millió dinárral támogatja a tartomány a nemzeti tanácsok működését

A nemzeti tanácsok vezetői Újvidéken írták alá a támogatásokról szóló szerződéseket. A 61,5 millió dinárt 17, Vajdaság területén dolgozó kisebbségi parlament között osztották szét.

A Magyar Nemzeti Tanács működését tavaly több mint 13 millió dinárral, a programjaik megvalósítását pedig 11 millió dinárral támogatta a tartomány. Az MNT idén is ennyi pénzt kapott – mondta el Fremond Árpád, a testület elnöke. Hozzátette, nem csak a tartományi, hanem országos szintről is várják a támogatásokat, ami a tavalyi évben mintegy 60 millió dinárt tett ki.

A nemzeti tanácsok a támogatást négy részletben, negyedévenkénti kifizetésekkel kapják meg – nyilatkozta Szakállas Zsolt, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár. – Az odaítélt összegek már évek óta nem változtak és elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor arról kell gondolkodnunk, hogyan tudjuk ezeket az összegeket megnövelni.

Fotók: Közösségi média

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..