home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
6 reklámkampány a világ leghíresebb divatházaitól
Salvai Ramona
2018.03.15.
LXXIII. évf. 10. szám
6 reklámkampány a világ leghíresebb divatházaitól

Függetlenül attól (vagy éppen amiatt), hogy milyen neves és nagy múltú márkáról van szó, reklám tekintetében is minden esetben törekednek a megújulásra, és szakembereik kitesznek magukért.

A divatmárkák tavaszi kollekciói lassan megjelennek a boltok polcain. Ezzel együtt pedig a reklámkampányaik is megújulnak. Függetlenül attól (vagy éppen amiatt), hogy milyen neves és nagy múltú márkáról van szó, reklám tekintetében is minden esetben törekednek a megújulásra, és szakembereik kitesznek magukért. Az alábbiakban néhány ilyen jól sikerült és kreatív megoldást veszünk górcső alá.
 

1. Marni

„Szinte olyan, mint a különböző tárgyak bizarr egyvelege, melyek csak úgy köré hulltak. Olyan, mint egy archeológus, aki egy halom tárgy, álom, történet és élethelyzet között kutat” — ezt mondta a Marni kreatív igazgatója, Francesco Risso a márka számára tervezett második kollekciójáról, mely a giccses minták és anyagok zavarára épül, s arról is bizonyságot ad, hogy ezek az alapanyagok egy szofisztikált gardróbból származnak. A Marni legújabb kampánya, melyet Jamie Hawkesworth fotózott és Camilla Nickerson stylingolt, a Marni-nő esszenciáját emeli ki és mutatja be. Ehhez adódik hozzá egyenlő arányban Hawkesworth kézjegye, az arany árnyalatai, melyek a fémes színű ruhadarabokat és a furcsa csendéleteket hangsúlyozzák.

2. Calvin Klein

Kaia Gerber lett sokak szerint a 2018. évi tavaszi-nyári szezon arca, ahogyan Raf Simons a Calvin Klein számára tervezett második kollekciójában mutatkozott be a kifutón. Ezzel a megmozdulásával együtt pedig a szezon alaphangulatát is megteremtette. Ezt tekintve pedig adja is magát, hogy a márka legutóbbi kampányába is belekerült, melyet Willy Vanderpere készített. A kampány az Our Youth címet kapta, és a Gerberről készült képek a ’80-as évek farmerreklámkampányainak plakátjaira emlékeztetnek, melyeken annak idején Brooke Shields szerepelt — azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben egyértelműen érezhető Simons és Vanderperre alkotói kézjegye.
 

3. Chloé

Steven Meisel egy olyan film segítségével ragadta meg Natacha Ramsay-Levi bemutatkozó kollekcióját a Chloé számára, amelyben Sophie Koella, Rianne Van Rompaey, Radhika Nair, Fran Summers, Jing Wen, Alex Mark, Eliza Cummings, Hayett McCarthy, Line Kjaergaard, Makala Johnson és Charlene Hogger is szerepel. Az M/M Paris rendezte, a hajért Guido Palau felelt, a sminkért pedig az utánozhatatlan Pat McGrath. A felvételek őszintén kapják el és mutatják meg azt a pillanatot, amelyből egyértelműen megérezhető, milyen is Ramsay-Levi elképzelése az előremutató nőiesség kifejezéséről. Ez pedig egy kis kortárs hangulatot, szemléletet ad hozzá a klasszikus nőiességet képviselő francia divatház önképéhez.
 

4. Gucci

Alessandro Michele most sem okozott csalódást. Úgy álmodott és kreált meg valami egészen újat a Gucci legfrissebb kampányára, hogy a spanyol művész, Ignasi Monreal egy sorozatnyi digitális festményét vonta be a projektumába. A Utopian Fantasy címet kapó sorozat Michele érdeklődését hangsúlyozza a barokk és a modernizmus találkozását illetően. Néhány kép olyan klasszikusokra emlékeztet, mint John Everett Millais Opheliája vagy Jan van Eyck Arnolfini-portréja. Ezeket pedig olyan modellek testesítik meg, akik szerepeikhez az idei tavaszi-nyári Gucci-kollekció darabjait viselik.
 

5. Balenciaga

Demna Gvasalia normcore víziójának kibontakozása folytatódik a Balenciaga 2018. évi tavaszi-nyári kampányában is. A kínos családi fotósorozatra emlékeztető képeket Robbie Augspurger készítette és Lotta Volkova stylingolta (aki egyébként gyakran együttműködik Gvasaliával). Augspurger híres sorozata, a Glamour & Headshots fotói, melyek a ’80-as évek furcsa hangulatú fényképstúdióit alkotják újra, tiszta inspirációi és előképei ennek a kampánynak. Családok és párok állnak a jellegzetes pasztellárnyalatú, márványos háttérfüggöny előtt — mely a családi stúdiófotózásban 1992 körül egyedinek számított. S ebben az elrendezésben jelennek meg a tervező hétköznapiasságot erősen érzékeltető ruhái.
 

6. Miu Miu

A Miu Miu aktuális kampánya, mely a Return to Arcosanti címet kapta, Arizonában készült, ahol Paolo Soleri építészeti projektuma is megvalósult 1970-ben. Soleri célja az volt, hogy úgy javítsa a városi életfeltételeket, hogy közben minimalizálja a környezeti károkozást. Ezzel a társadalmi ügyeket érintő, tudatos magatartást hangsúlyozó háttérsztorival kapjuk meg a kampány alaphangulatát. S olyan személyeket látunk a képeken, akik maguk is közös ügyeket érintő kérdésekben hallatják a hangjukat. Ott van például Adwoa Aboah, a Gurls Talk címet viselő mentális egészségért dolgozó projektum alapítója, valamint Cameron Russell, aki a klímaváltozás és a modellek iránti megfelelő bánásmód ügyében tevékenykedik. Továbbá részt vett a kampányban Elle Fanning is, aki a nemi egyenlőséget hirdető program, a REALgirl nevű projektum aktív képviselője. A fotókat Alasdair McLellan készítette és Katie Grand stylingolta.


(Forrás: AnOther Magazine)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..