home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
585-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.04.02.
LXXV. évf. 14. szám
585-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Ötszáznyolcvanötre emelkedett az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — írta a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel. A térképes adatok alapján továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, de 42-re emelkedett a gyógyultak száma is.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig 21-en haltak bele. Jelenleg 59-en vannak karanténban. A mintavételek száma 16 401.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az oldal térképe alapján Budapesten (243 ember) és Pest megyében (122) van a legtöbb fertőzött.

Húsznál is több fertőzött van Nyugat-Magyarországon Győr-Moson-Sopron megyében (28), az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár Bereg megyében (27) és Csongrád megyében (21).

Tíznél is kevesebb fertőzött van keleten öt, nyugaton pedig három megyében.

A legkevesebb fertőzött (3-3) Heves és Békés megyében van.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..