home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
57-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2021.06.15.
LXXVI. évf. 23. szám
57-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 10, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 57 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 5 351 972 embert oltottak be Magyarországon, közülük 4 240 264-en már a második adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 807 102-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 935-re, a gyógyultaké 731 626-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 45 541. Kórházban 391 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 5182-en vannak, a mintavételek száma 5 996 016-ra nőtt.

Kiemelték, hogy az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát, és Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

Emlékeztettek, Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon - írták.

A regisztráltak száma 5 millió 363 ezer fő, és 92 százalékuk már meg is kapta az oltását - emelték ki.

Hozzátették: már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható, de egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

A kormányzati honlap felhívta a figyelmet arra is, hogy az oltást igazoló alkalmazás, amely kiváltja a védettségi igazolványt, mobiltelefonra ingyenesen letölthető.

Mint írták, az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, "ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van". Hangsúlyozták: minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben is kötelező a maszk használata.

Arról is írtak, hogy a közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci Eb-t.

Emlékeztettek arra is, hogy a kormány felállítja "az élet újraindításáért" és "a gazdaság újraindításáért" felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (143 954) és Pest megyében (111 920) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 557), Győr-Moson-Sopron (44 407) és Hajdú-Bihar megye (42 572). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 744).


Fotó: Budapest (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..