home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
50 év, 50 lemez – A táncházmozgalmat ünnepli a Dankó Rádió új sorozata
MTVA
2022.05.09.
LXXVII. évf. 18. szám
50 év, 50 lemez – A táncházmozgalmat ünnepli a Dankó Rádió új sorozata

A táncházmozgalom indulásának 50. évfordulójára 13 részes sorozatot rögzített a Dankó Rádió, amelyben felidézi az elmúlt fél évszázad 50 legfontosabb kapcsolódó lemezét. Az évforduló napján elérhetővé vált az összes adás a Médiaklikken.

Rendhagyó zenés sorozat indult idén a Dankó Rádió Táncházban című műsorában, amely a magyarországi táncházmozgalom 50. évfordulója alkalmából készült. A 13 részes50 éves a táncházmozgalom című széria házigazdája Liber Endre, a Tükrös Zenekar zenésze, aki az egyes epizódokban folytatja a világviszonylatban is egyedülálló mozgalom küldetését: élteti a népzenei- és tánchagyományokat, egyben ráirányítja a közönség figyelmét a magyar folklór megőrzésének fontosságára. Bemutatják, hogy az elmúlt ötven évben milyen utat járt be a mozgalom, beszélnek lemezekről, zenészekről, táncegyüttesekről és megmutatják az autentikus, valamint a hagyományéltető, de új zenéket egyaránt.

A teljes sorozat a táncházmozgalom indulásának 50. évfordulóján elérhetővé vált a Médiaklikken, így több mint 12 órányi új népzenei műsort hallgathatnak meg újra a Dankó Rádió hallgatói.

A fotón: bogyiszlói népviseletbe öltözött hagyományőrzők táncolnak a XXXI. Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár gálaműsorán, a Papp László Budapest Sportarénában. A 40 éves magyar táncházmozgalom 2011 novemberében felkerült az UNESCO szellemi örökség listájára. Budapest, 2012. március 31. MTI Fotó: Kallos Bea

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..