home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
4027-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.06.10.
LXXV. évf. 24. szám
4027-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt egy 37 éves férfi, akinek az eddigi információk szerint nem volt alapbetegsége, és tízzel, 4027-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 551-re nőtt. 2355-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1121. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 8805-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 217 689.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Emlékeztettek: a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudták kerülni, fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz — írták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1910) és Pest megyében (589) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (374), Komárom-Esztergom (287), Zala (259) és Csongrád-Csanád megye (115). Békés megyében van a legkevesebb fertőzött (11).



A pécsi székesegyház felújítása. A felújítás alatt álló pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház főhajója 2020. június 9-én (MTI/Sóki Tamás)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..