home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
4-es lista: 4 kérdés és 4 válasz
Kartali Róbert
2020.06.11.
LXXV. évf. 24. szám
4-es lista: 4 kérdés és 4 válasz

A VMSZ nemet mond arra, hogy Szabadkát Belgrádból ideküldött zsoldosok irányítsák — jelentette ki dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai listavezetője pénteki sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a VMSZ tisztességes eszközökkel fog küzdeni a szavazatokért, de szerinte biztosan lesznek olyanok, akik majd csomagokat osztanak, fenyegetőzni és zsarolni is fognak. Arra kérte a szabadkaiakat, hogy ne kényszer vagy befolyásolás hatására, hanem lelkiismeretük és szabad belátásuk alapján szavazzanak június 21-én. A politikus négy olyan kérdésre is választ adott, amelyek azóta ismétlődnek, amióta a VMSZ Szabadkán átadta listáját, melyet a Városi Választási Bizottság 4-es számmal hirdetett ki.

— Nem csupán díszként szerepelek a listán, valóban én vagyok a Vajdasági Magyar Szövetség polgármesterjelöltje Szabadkán — válaszolta meg a leggyakoribb kérdést dr. Pásztor Bálint. Mint mondta, ha győznek, vállalni fogja a felelősséget és az azzal járó munkát Szabadka irányításában.


Fotó: Dr. Pásztor Bálint és a szabadkai lista jelöltjei (a szerző felvételei)

Dr. Pásztor Bálint Szabadkán született, a Kizur István Általános Iskolába járt, majd a szabadkai gimnáziumban érettségizett. Tagja volt a Spartak kosárlabdaklubnak, mely ’93-ban Vajdaság bajnoka volt, ekkor tanulta meg, mi a csapatszellem. A Belgrádban eltöltött tizenhárom parlamenti képviselői év után most azért vállalná el a polgármesteri pozíciót, mert szeretne közvetlen módon is Szabadkáért tevékenykedni — adta válaszul arra a kérdésre, hogy miért vállalná el ezt a pozíciót.

— Eddig is Szabadkán éltem, csak Belgrádban dolgoztam, közben közvetett módon igyekeztem a szabadkaiak érdekében tevékenykedni. Például 37 millió eurót sikerült biztosítanunk az Y elágazás befejezésére és a szabadkai Népszínház kiépítésére. Mi tettük ezeket az ügyeket témává országos szinten a köztársasági parlamentben, a sok felszólalásnak és az államtitkári jelenlétnek köszönhetően, és ennek a következménye az, hogy az egyik projektum befejeződött, a másik pedig közel jár a végéhez.

Pásztor a leghatározottabban cáfolta azt a felvetést, hogy akkor is polgármester lenne, ha a VMSZ nem győzne Szabadkán, továbbá azt az állítást is visszautasította, hogy a VMSZ Zentát, Magyarkanizsát vagy Topolyát elcserélte volna a szabadkai polgármesteri címért.

— A szavazók döntése megfellebbezhetetlen és megkérdőjelezhetetlen. Soha senkinek közülünk nem jutna eszébe, hogy valamiféle alku vagy kereskedelem tárgyává tegyük Szabadka irányításának kérdését. Szeretném világossá tenni, hogy a választások után nagy valószínűség szerint a polgármester vagy Bogdan Laban lesz, vagy pedig én, erről pedig a szabadkaiak fognak dönteni. Ugyanakkor semmiféle alkuról nem lehet szó, győzni szeretnénk Zentán, Magyarkanizsán, Topolyán és persze Szabadkán is.

A VMSZ szabadkai listavezetője azt is elmondta, hogy egy lokálpatrióta programmal szállnak síkra a normális Szabadkáért, és nemet mondanak arra, hogy Belgrádból ideküldött zsoldosok irányítsák akár a közvállalatokat, akár a közintézményeket, vagy akár magas rangú beosztásban legyenek a városházán. Hozzátette: egy 150 000-es városban lehet olyan szabadkaiakat találni, akik be tudnák tölteni ezeket a tisztségeket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..