home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
35-ből 30
Hét Nap
2018.11.05.
LXXIII. évf. 44. szám
35-ből 30

A Magyar Összefogás fölényesen nyerte az MNT-választást

A leadott szavazatok 90 százalékát a Vajdasági Magyar Szövetség vezette Magyar Összefogás kapta, így saját adataik szerint a 35 tagú MNT-be 30 képviselő erről a listáról kerül be.

Az előzetes eredmények ismeretében tartott vasárnap esti sajtótájékoztatóján Pásztor István, a VMSZ elnöke kijelentette: a vajdasági magyarok ezzel elismerték a testület eddigi eredményeit és a további nemzeti, közösségi építkezés mellett voksoltak. Ugyanakkor az eredmények azt jelentik – hangsúlyozta –, hogy a közösség nem kér a Magyar Mozgalom gyűlöletkelő, megosztó politikájából. Egyben felszólította az MM-t, hogy hagyjon fel az ilyen jellegű hangulatkeltéssel, és felajánlotta a párbeszéd lehetőségét.

Öt képviselője lehet a Magyar Mozgalomnak a Magyar Nemzeti Tanácsban a VMSZ előzetes adatai szerint, az MM ugyanakkor több mandátumra számít, hiszen az adatok nem véglegesek. Zsoldos Ferenc listavezető esti sajtótájékoztatóján azt mondta, a falat ugyan nem sikerült áttörni, ám nem vallottak kudarcot, hiszen saját adataik szerint a tömbben a választók 30 százaléka voksolt rájuk. Zsoldos ugyanakkor hangsúlyozta: egyes választási adatokat kétkedéssel fogadnak. Megerősítette: folytatják a megkezdett lázadást a túlpolitizált rendszer ellen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..