home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Őszköszöntő
Martinek Imre
2011.10.05.
LXVI. évf. 40. szám
Őszköszöntő

Magdaléna néni alkotókuckójaRendhagyó módon ünnepelte meg az ősz első napját a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület alkotói közössége. Húsz évnyi ''pihenő” után rendezett újra bábszínházat berkeiben, megkülönböztetett hangsúlyt helyezve nemcsak a játékra és a sz...

Magdaléna néni alkotókuckója

Rendhagyó módon ünnepelte meg az ősz első napját a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület alkotói közössége. Húsz évnyi ''pihenő” után rendezett újra bábszínházat berkeiben, megkülönböztetett hangsúlyt helyezve nemcsak a játékra és a szórakoztatásra, hanem ezen keresztül az anyanyelvápolásra is.

Mária néni Tündérország csalafintaságait hozta magával

''Nem mozdulatlan a baba, hanem meleg kis lény, aki azzá változik, akivé akarod” -- írta ajánlójában egykoron Marék Veronika, akinek Az öt testvér című bábjátékát Dózsa Magdaléna kezdeményezésére és közreműködésével Trajkovity Mária, Biszak Mária, Rancz Emil és Erdei Ernő mutatták be az alkalmi gyermekzsibongóvá átalakított egyesületi társalgóban. A hatvan percnyi programban népi gyermekjátékok, mesefelolvasás, illetve alkotókuckó is szerepelt. Biztató momentum, hogy az ötletet Pancsova város is támogatta, a helyi tévéház pedig továbbadta hírét. Az egyesület a program keretében legközelebb a fejlődési rendellenességben szenvedő gyermekek központjának védenceit köszönti majd.
Ezután tájolásra indul a trupp a környék magyar szórványközösségeibe. Ha pedig igény mutatkozik rá, a bábelőadást az államnyelven kívül a dél-bánsági régió használatban levő nyelveire is átültetik.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..