home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
3150-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.05.07.
LXXV. évf. 19. szám
3150-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 10 idős, krónikus beteg, és 39-cel, 3150-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 383-ra emelkedett. 801-en már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az aktív fertőzöttek száma 1966. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 52 százaléka budapesti vagy Pest megyei.
Jelenleg 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.
Az oldal adatai szerint jelenleg 10 956-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 94 036.
Kiemelték: megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány „berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.
Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra között látogassák.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1544 ember) és Pest megyében (414) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (312), Komárom-Esztergom megye (157), Zala megye (147), és Csongrád megye (102). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.



Budapest (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..