home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
3000 dinárt kapnak a beoltottak Szerbiában
2021.05.05.
LXXVI. évf. 18. szám
3000 dinárt kapnak a beoltottak Szerbiában

3000 dinárt kap mindenki, aki felvette a koronavírus elleni oltást - jelentette be a Pink televízió műsorában Aleksandar Vučić.

Az összeget azok a 16 évnél idősebbek kapják, akik már felvették, vagy május végéig felveszik az oltást. A számítások szerint júniusig meglesz a mintegy 3 millió beoltott személy Szerbiában.

Az államfő a döntés előtt egyeztetett Ana Brnabić miniszterelnökkel, és arra jutottak, hogy a büntetés helyett a jutalmazás módszeréhez nyúlnak. A 3000 dinárt azok is megkapják majd, akik a hónap végéig csak az első dózist veszik fel. A döntésre egyébként a kormánynak is rá kell bólintania.

Vučić egyúttal azt is bejelentette, hogy azok, akik megfertőződnek a koronavírussal, mivel nem vették fel a vakcinát, nem mehetnek fizetett betegszabadságra, a beoltottak azonban igen.

A 30 eurók kifizetését holnap kezdik meg a nyugdíjasoknak, holnapután pedig a szociális segélyből élőknek és a büntetés-végrehajtó intézetek lakóinak. A támogatásra eddig 3,2 millióan jelentkeztek.

Az államfő az ország gazdasági helyzetéről is beszélt, kiemelve a GDP nagymértékű növekedését az elmúlt 9 évben. Fontos befektetésnek említette az EU segítségével tervezett déli vasút kiépítését, a Kínával közös projekteket, a Fruška gorai autóút építését és a Golubac felé tervezett gyorsforgalmi utat. Vučić számításai szerint a fizetések nominális értéke az elmúlt 9 évben 60 százalékkal emelkedett, a nyugdíjak pedig történelmi csúcsot értek el. 

Forrás: Pink TV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..