home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
2443-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.04.25.
LXXV. évf. 17. szám
2443-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 12 krónikus beteg, akik — egy 41 éves férfi kivételével — mind idősek voltak, és 60-nal, 2443-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 262-re emelkedett. 458-en gyógyultan távoztak a kórházból.

Hozzátették, 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

 Kiemelték, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Kitértek arra is, ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérik a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására — tették hozzá.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 942-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 60 801.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1247 ember) és Pest megyében (339) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (246), Győr-Moson-Sopron megye (74), Csongrád megye (63), és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (59). Békés megyében van a legkevesebb fertőzött (13) Magyarországon.



A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket rakodnak ki egy repülőgépből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. április 24-én. Négy repülőgéppel újabb, a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges eszközök érkeztek Budapestre a Kína és Magyarország között működő légi hídon. 4 millió 600 ezer kesztyű, 1 millió 150 ezer maszk, valamint 500 lélegeztetőgép működtetéséhez szükséges eszköz érkezett (MTI/Koszticsák Szilárd)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..