home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
22 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, ráirányítva a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára
2020.12.14.
LXXV. évf. 50. szám
22 ezer külhoni óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség, ráirányítva a szülők figyelmét a magyar iskolaválasztás fontosságára

A Kárpát-medence közel ezer településén, 22 ezer magyarul beszélő óvodáshoz jut el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép népmesekönyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt.

A Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

A Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód megyéket, illetve Torda és Dés régióját.

Részlet az ajándék mesekönyvből: 

Tisztelt Szülők!

 

Advent idején, a karácsonyi időszakban mindig a család meghittsége és az összetartozás érzése kerül előtérbe. Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik az ajándékozás is. A hamarosan elérkező iskolai beiratkozás alkalmából szeretnénk Önöknek és gyermeküknek ezzel a mesekönyvvel kedveskedni. A Rákóczi Szövetség hosszú évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában.

 

Meggyőződésünk, hogy ma a magyar iskola többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert nyújt az odajáró gyermeknek és ezzel jelentősen hozzájárul a felnőttként remélt boldogulásához. Arról is meg vagyunk győződve, hogy a magyar iskolaválasztás a magyar közösségek megmaradásának zálogát jelenti.

Tavasszal, amikor magyar iskolába íratják gyermeküket, számíthatnak arra, hogy egy jó minőségű iskolatáskát ajándékozunk Önöknek. A szeptemberi iskolakezdést követően szeretnénk személyesen is találkozni Önökkel, és átadni a magyar összefogást jelképező ösztöndíjunkat, megköszönve ezzel is felelős döntésüket.

 

Családjuknak Áldott Karácsonyt, és Boldog Újévet Kívánunk!

 

Budapest, 2020. decembere

 

 

Csáky Csongor,

a Rákóczi Szövetség elnöke

  1. Az évszázadokon át továbbadott magyar nyelv és kultúra olyan érték, amelyet megőrizni erkölcsi kötelesség.
  2. A magyar iskola a magyar közösség fennmaradásának záloga.
  3. A magyar iskola kialakítja a gyermek biztos identitását, ami abban segíti, hogy a szűkebb és tágabb közösségében, így az egész Kárpát-medencében otthon érezze magát.
  4. A magyar nyelv és a magyar kultúra csak magyar iskolában sajátítható el.
  5. A magyar iskola nagyobb érvényesülést jelent, mert több tudást, több ismeretet nyújt, hiszen két nyelvet, két kultúrát tanít.
  6. A vegyes családban élő gyermek számára is a legjobb választás a magyar iskola, abban az esetben is, ha a szülő nem magyar iskolában tanult.
  7. Tudományosan bizonyított tény, hogy az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás.
  8. A magyar iskolák versenyképes tudást nyújtanak, mert jól felszereltek és felkészült pedagógusok várják a gyermekeket.
  9. A magyar iskolába járó gyermek számára könnyen elérhetővé válik a hazai mellett a magyarországi felsőoktatás, illetve a munkaerőpiac is.
  10. A magyar intézménybe járó diákok minden évben számíthatnak a magyar állam anyagi támogatására.
  11. A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyarságot megszólító programjai elérhetővé válnak a magyar iskolák diákjai számára.
  12. A Rákóczi Szövetség minden magyar iskolába lépő gyermeknek felajánl egy jó minőségű iskolatáskát és a magyar összefogást jelképező ösztöndíjat.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..