home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
2024 legjobban várt filmjei
Brasnyó Zoltán
2024.01.25.
LXXIX. évf. 3. szám
2024 legjobban várt filmjei

Sci-fi, roadmovie, történelmi dráma, képregényfilm. Egyelőre elég eklektikusnak tűnik 2024 a filmek tekintetében. Számos folytatás, feldolgozás, illetve Disney-féle animációs film is érkezik majd a mozikba, csak győzzünk mindenre jegyet váltani. A szörnyfilmek közül Godzilla és King Kong mellett a DC egyedi Joker-adaptációjának második része is az új esztendőben jön, akárcsak a Gladiátor vagy a Dűne második epizódja.

Dűne: Második rész

Március elején érkezik Denis Villeneuve nagyszabású sci-fi-mozijának folytatása, mások mellett Timothée Chalamet, Zendaya, Javier Bardem és Stellan Skarsgård főszereplésével. Az első rész az HBO Max-os premier után kérdésessé tette, hogy egyáltalán elkészülhet-e a folytatás. Szerencsére a Warner nem akadályozta meg Villeneuve-öt abban, hogy leforgassa a szavai szerint még az első résznél is jobb folytatást. A Dűne Frank Herbert regényéből készült, a jelenlegi csapathoz pedig olyan sztárok csatlakoznak, mint Christopher Walken, Léa Seydoux, Florence Pugh vagy Austin Butler.

 

Polgárháború

Alex Garland alkotása, aki az Ex Machinát, illetve az Annihilationt is jegyzi, az Egyesült Államokban játszódik egy polgárháború kellős közepén. A film leírása és látványos első előzetese alapján verseny folyik a Fehér Házért a közeljövőben, a borotvaélen táncoló USA-ban. Sokan már tudni vélik, hogy Garland egy valódi botrányfilmet készít, mely politikailag is megosztja majd a közönséget. A Polgárháború április végén debütál majd az amerikai mozikban.

 

Furiosa: Történet a Mad Maxből

George Miller filmjében Anya Taylor-Joy formálja meg Furiosát, akit a Mad Max: A harag útjában ismerhettünk meg néhány éve. Egy igazán kemény, háborúkban edzett hölgyet láthatunk majd, akinek felnövéstörténete már az előző alkotásban is megfilmesítésért kiáltott. Anya Taylor-Joy mellett Chris Hemsworth is szerepel majd a filmben, mely azt mutatja be, hogyan rabolták el a címszereplőt, és hogyan küzdötte fel magát vérbeli vezetővé. A Furiosa május 24-én érkezik majd.

 

Joker: Folie à Deux

Todd Phillips visszatér az emberibb és hihetőbb, mégis minden eddiginél ijesztőbb Jokerhez, Joaquin Phoenixszel természetesen, akihez ezúttal Lady Gaga is csatlakozik. Október 4-én láthatjuk a folytatást, melynek címszereplője annak idején Oscar-díjat is kapott. A Folie à Deux az ikonikus karaktert, Harley Quinnt hozza be a sztoriba, ami viszont meglepő, hogy egy musicalről van szó. Hogy ezt mégis hogyan képzelte el Todd Phillips, az ősszel derül ki.

 

Gladiátor 2

Ridley Scott rég várt történelmi drámája ezúttal Denzel Washingtont és Paul Mescalt hozza be az ókori Rómába — ez közvetlen folytatása lesz a Gladiátornak. A felnőtt Lucius lesz a főszereplő, akiből császár lett. Sajnos egészen november végéig kell majd várnunk erre a filmre, melyről egyelőre valóban csak nagyon keveset tudunk. Hogy a Napóleon és a korábbi mozik után sikerül-e újra megugornia Scottnak a grandiózus díszleteket és látványvilágot, melyekhez olyannyira ragaszkodik, az 2024 végén derül ki.

Képek: imdb.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..