home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
2024-ben tripla Azahriah-koncert az Arénában
Zvekán Péter
2023.10.27.
LXXVIII. évf. 42. szám
2024-ben tripla Azahriah-koncert az Arénában

Azahriah még mindig csak huszonegy éves, de már túl van egy Aréna-koncerten, mellyel ő lett a legfiatalabb magyar előadó, akinek ez összejött. Sikere azóta is töretlen, folyamatosan jelennek meg a dalai, legutóbb a Valami Amerika legújabb részének hivatalos filmzenéjével jelentkezett, mely már most slágerré nőtte ki magát.

A folyamatos sikernek köszönhetően úgy döntöttek az illetékesek, hogy 2024-ben ismét Aréna-koncertet szerveznek. A jegyek pillanatok alatt elfogytak, így jött az újabb ötlet: 2024-ben dupla Aréna-koncert lesz, de azok a jegyek is elfogytak. Így merült fel a még újabb ötlet: legyen tripla koncert!

Az év elején valóban hatalmasat szólt, amikor mindenki hallhatta, hogy Azahriah mit is tud művelni élőben a Puskás Arénában. Egy kiváló zenekarral lépett fel, a dalok pedig kellő finomsággal lettek úgy áthangszerelve, hogy még ütősebbek legyenek. Sokak számára az is nagy meglepetés volt, hogy a mai világban, amikor már minden énekes hangját ki- és átkeverik digitálisan, a mi énekesünk bizony élőben is olyan, mint a felvételeken.

Érdekességként jegyzem meg, hogy Azahriah szemszögéből egy bakival indult a legutóbbi Aréna-koncert. Az első négy dal erejéig napszemüveget viselt, aminek következtében csak a közönség első három-négy sorát látta. Hiába nyomta a szöveget a tőle megszokott módon, feltűnt neki, hogy a közönség abszolút nem reagál. Egyszerűen semmilyen hangot nem ad ki. Már kezdett aggódni, erre a technikusok kapcsoltak: Azahriah fülesébe nem keverték bele a közönség hangját. Akkor derült ki számára, hogy igazából minden rendben van. Sőt, még jobban meglepődött akkor, amikor visszanézte a koncertfelvételt, ahol pontosan látszik, hogy az első pillanattól kezdve hatalmas volt a buli. Egyébként az említett koncert teljesen ingyenesen megtekinthető a YouTube-on.

Közben arról is lehetett hallani, hogy szinte mindenki Azahriah-t akarja, így novemberben egy tízállomásos európai turnéra is indul. Aztán az is kiderült, hogy 2024. május 25-én lesz egy Aréna-koncertje, melyre pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Olyan szintű volt az érdeklődés, hogy még a jegyeladási felület is nyilatkozatot adott ki: „Az átlagos jegyértékesítés menetéhez képest jelentős lassulás van, mivel nem jellemző, hogy egyszerre több mint ötvenezren akarnak jegyet vásárolni egy időpontban. Ezért van a várakoztató rendszer. Fel voltunk készülve a többletterhelésre, a jegyrendszer nem fagyott le, csak lelassult.” A végén mindenki megkapta a jegyét.

A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont a szervezők úgy döntöttek, hogy megduplázzák a fellépést, így Azahriah 26-án is koncertezik a Puskás Arénában. A jegyek erre az időpontra is elkeltek, és akkora volt az érdeklődés, hogy ismét összeomlott a rendszer. Ebből az is kiderült, hogy az érdeklődés nem lankad, így már hivatalos: 2024-ben harmadik Aréna-koncert is lesz Azahriah-val május 24-én. Erre a dátumra a jegyértékesítés október 17-én, délelőtt 10 órakor indult.

S hogy mennyibe kerülhet összehozni egy ekkora produkciót, és mennyit lehet keresni vele? A legutóbbi arénás Azahriah-koncert produkciós költsége megközelítőleg 40—50 millió forint (100—130 000 euró), a bevétel pedig valamivel több mint 100 millió (259 000 euró) volt. Így egyértelműen profitábilis volt, még úgy is, hogy az energetikai költségek folyamatosan nőnek.

Nyitókép: rockstar.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..