home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
2024-ben Ed Sheeran Belgrádba érkezik
Zvekán Péter
2023.11.24.
LXXVIII. évf. 46. szám
2024-ben Ed Sheeran Belgrádba érkezik

Ed Sheeran, a világ egyik legfelkapottabb énekese 2024-ben Belgrádba érkezik a + - = ÷ × turné keretében. Az előadó jelenleg is turnén van, és folyamatosan valamilyen rekordot állít fel. Legutóbb például New Jersey-ben a MetLife stadionban tartott egy olyan koncertet, amely az Egyesült Államokban a valaha leglátogatottabb egynapos koncert lett. Egy biztos, ez a produkció jövőre hazánkba is eljön, és már most lehet tudni, hogy egy sztárvendéget is hoz magával, aki nem más, mint Calum Scott. Ő az a szintén brit előadó, aki a Britain’s Got Talentben elénekelte Robyn ismert dalát, a Dancing on My Ownt, amiért akkor Simon Cowell rögtön tovább is juttatta, majd közönségkedvenc lett.

Azt is lehet tudni, hogy a jegyvásárláshoz egy sor szabály tartozik — a többi közt az, hogy egy ember legfeljebb hat jegyet vehet —, részletek a jegyirodák weboldalán találhatóak. Maga az esemény az UŠĆE-ben lesz megtartva, és ha minden igaz, akkor egy körszínpad lesz elhelyezve a tér közepén. Az ülőjegyek 10 000 és 15 000 dinár között mozognak, míg az állójegyek 8900 dinárba kerülnek.

Érdekes, hogy Ed relatív gyorsan lett ennyire felkapott, pedig neki sem volt egyszerű, mint ahogyan szinte senkinek sem az. Sőt, az egyik esti beszélgetős műsorban arról beszélt, hogy milyen vicces számára, amikor valaki azt mondja neki: milyen jó és könnyű neked, hogy ilyen jól énekelsz! Ed azt mondta, hogy akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba! Oké, nyilván tehetséges, de a kezdetekben ő sem énekelt jól, sőt, elég rosszul csinálta. Hogy ezt bizonyítsa, előkapta a telefonját, és lejátszott egy részletet az egyik korai próbálkozásából. Nos, be kell vallani, valóban szörnyű volt. Mindez azonban szerencsére a múlté, hiszen az évek alatt Ed valóban a világ egyik legfelkapottabb zeneszerzője és énekese lett.


Fotók: Wikipedia

Azért tartom fontosnak kiemelni, hogy zeneszerző is, mert mielőtt 2013-ban befutott volna a The A Team című felvételével, ő is szerzett dalokat másoknak. Olyanoknak, mint például a OneDirection. Meg azért is, mert csak ilyen szintű zenei tudással lehet megcsinálni azt, amit ő, hogy kiáll egymaga egy színpadra egy loopgéppel, és egy stadion előtt lenyom egy teljes estet. Azért ehhez nagyon sok munka kell!

Ráadásul a 2013-beli Grammy-díj-átadón a The A Team című szerzeményt az év dalának jelölték, és Sheeran elő is adta Elton Johnnal együtt, majd 2014-ben a legjobb új előadónak járó Grammy-díjra jelölték. A második albuma, a × (multiply) világszerte 2014. június 23-án jelent meg, harmadik albuma, a ÷ (divide) pedig 2017 márciusában került a lemezboltokba. Ezeket követte 2019-ben a nagysikerű No.6 Collaborations Project, majd 2021-ben az =, 2023-ban pedig a .

S hogy milyen dalok csendülnek majd fel 2024. augusztus 17-én Belgrádban? Olyanok, mint a Shivers, a Bad Habits, a Beautiful People, a Celestial vagy az I Don’t Care.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..