home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
2021 legújabb autói (2.)
Lábadi Loránd
2021.04.07.
LXXVI. évf. 12. szám
2021 legújabb autói (2.)

Hazánkban a külföldről behozott használt autók eladása népszerűbb, mint az új gépkocsiké, ami logikusnak tűnik az árakat nézve. Az autószalonokból csak kevesen vásárolnak, annak ellenére, hogy a banki kölcsönök már kedvezőbbek, mint az elmúlt években, de még mindig nem mondhatóak előnyöseknek. Az alábbi néhány, igazán lenyűgöző szépségű modellel mégis megpróbálunk egy kis kedvet csinálni egy esetleges vásárláshoz.

A Hyundai i30 mellett az i20-as is egy kiváló modell, mely a kisautó kategóriában mutatkozott be az autós piacon. Hossza 4040 mm, szélessége 1775 mm, magassága 1450 mm, a legkisebb motorral meghajtott változat öntömege 1013 kg. A hengerűrtartalom 1107 cm3, a maximális motorteljesítmény 84 lóerő (61,8 kW), végsebessége 173 km/h. A városi üzemanyag-fogyasztása 6,34 liter, míg vegyes üzemmódban 5,1 liter körül alakul. A külső és a belső kidolgozás a legmagasabb szintű, ami nem számít furcsaságnak, mivel a Hyundai gépkocsik valamennyi modellje a megbízható kategóriában található. Az i20-as ára nem mondható alacsonynak, de ennyi pénzért egy nagyon jól felszerelt kisautót kapunk.

Az Opel Mokka egy olyan modell, amely hozza a gyár már ismert alaposságát, valamint a megbízhatóságot és nem utolsósorban a divatot. Ezek a nagyon lényeges opciók adják a legjobb vélemények elsöprő hányadát. A kínálatban szerepelnek a dízel- és a benzinüzemű motorokkal felszerelt, valamint a tisztán elektromos meghajtású modellek. A benzinmotorral meghajtottak maximális teljesítménye 100 lóerő (74 kW), valamint 130 lóerő (96 kW), hatfokozatú, mechanikus, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltóval. A vegyes üzemanyag-fogyasztásuk 3,8 és 4,8 liter között van, mely érték tökéletesen megfelel a mai normáknak. Hossza 4150 mm, szélessége 1750 mm, magassága 1525 mm.

A FIAT is sikeresen indította a 2021. évet, piacra dobta ugyanis a Tipo Cross modellt, mely egy igencsak sikeres kezdet, ami pedig a folytatást illeti, az garantáltan gyümölcsöző lesz. Az új modell egy kicsit magasabb, így egy más besorolásba került, de lényegében minden kategóriában verhetetlen. Az 1,0 literes, benzinüzemű erőforrás maximális teljesítménye 100 lóerő (74 kW), az 1,4 literes pedig 95 lóerős. A dízelmotorral meghajtott változat 95, valamint 130 lóerős. A felszereltség a legmagasabb szintű, és ugyanez mondható a megbízhatóságra, valamint a külső vonalvezetésre is.

A BMW is hozza a formáját, egy nagyon szép limuzinnal kápráztatta el a nagyközönséget. A BMW 5M öntömege 1900 kg, hossza 4563 mm, az erőforrás nyolchengeres, a hengerűrtartalom 4395 cm3, a maximális teljesítmény 635 lóerő (467 kW). Végsebessége 305 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre mindössze 3 másodperc. Az utastér kidolgozására a fantasztikus szó lenne a legtalálóbb, mivel súrolja a képzelet határát, vagy talán túl is szárnyalta azt. Aki megteheti, hogy megvásárolja, az biztosan nem fog csalódni, és a pénzéért a legtöbbet kapja, amennyit egy gépkocsi nyújthat.

A következő ismert márka a Škoda, mely szintén nem hiányozhat egyetlen felsorolásból vagy összehasonlításból sem. A legújabb modellje a Karoq Sportline 1,5, melynek hossza 4382 mm, szélessége 2025 mm, magassága 1603 mm. A benzinüzemű erőforrás 1498 cm3 hengerűrtartalmú, teljesítménye 150 lóerő (110 kW), öntömege 1395 kg, végsebessége 204 km/h. A motorválaszték meglehetősen gazdag, ami azt sejteti, hogy ez a gyár még nem adta fel a belső égésű motorokkal meghajtott autók gyártását. Az utastér megfelel a legújabb követelményeknek, a megbízhatóság pedig szinte természetes velejárója.

A 2021-ben készült Nissan Qashqai modell szintén meglepően szépre sikeredett, tervezése közben pedig természetesen odafigyeltek az aerodinamikai szabályok betartására. Hossza 4394 mm, szélessége 2070 mm, magassága 1590 mm, a csomagtér 410 literes. A benzinüzemű erőforrások üzemanyag-fogyasztása meglepően kedvező, hiszen 7 liter körül alakul, míg a dízelmotorok esetében ez az érték 5,5 liter. Végsebessége 180 km/h, gyorsulása 100 km/h sebességre csaknem 10 s, ami alapján egy kicsit lassú, de a felszereltsége minden esetleges hiányosságot kárpótol. A belső a legmagasabb technológia alapján készült, így a műszerfal áttekinthetősége vagy a többi kezelőgomb mind-mind tökéletesen megfelel a követelményeknek.

Ez a néhány modell csak egy kis töredéke a 2021-ben piacra került gépkocsiknak, így ez csak egy kis ízelítő volt, de ebből is látható, hogy sohasem áll le az autógyárak fejlesztése, újítása és ama törekvése, hogy mindig a legjobb értékeléseket kapják. Ezzel a vásárlók körét szélesítik, mi pedig kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb és jobbnál jobb márkák között.

Mindenki saját maga döntse el, hogy használt autót vagy vadonatújat vásárol-e, de ügyeljen az aktuális szabályokra, nehogy egy jó és olcsóbb autó a végén nagyon sokba kerüljön, és alig várjuk, hogy megszabadulhassunk tőle.

(Vége)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..