home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
2020 legnézettebb filmjei
Brasnyó Zoltán
2021.01.14.
LXXVI. évf. 2. szám
2020 legnézettebb filmjei

A karanténesztendőben az online sorozat és film dominált a nézők körében. Melyek voltak azok a filmek, amelyeket a legtöbben néztek meg világszerte, akár moziban, akár otthon? A következő, a teljesség igénye nélkül összeállított válogatásban szereplő alkotások kaptak hideget-meleget, kritikusoktól és nézőktől egyaránt. Ettől függetlenül milliók ültek be a moziba megnézni őket, vagy kattintottak rájuk az interneten. Egy biztos: a népszerűségi versenyt fölényesen megnyerték.

Palm Springs

Egy Palm Springs-i esküvőn találkozik Sarah (Cristin Milioti) és Nyles (Andy Samberg), aki egy furcsa és hihetetlen titkot őriz. Az Idétlen időkig mai, modern változata, egy szellemes és szórakoztató romantikus vígjáték. Az üzenete is egyszerű, bár egy kissé bugyuta: ne a múltban vagy a mában éljünk, koncentráljunk inkább a jövőre, mert előbb-utóbb eljön a holnap. Talán ez a legtökéletesebb film, mely kiragadhatta a nézőt 2020 melankolikus valóságából.

 

Az 5 bajtárs

Spike Lee háborús drámája, Norm Lewis, Clarke Peters, Delroy Lindo és Isiah Whitlock főszereplésével, a rendező sajátos stílusában. A barátok visszatérnek Vietnámba, ahol mindannyian szolgáltak, hogy megadják a végtisztességet vezetőjüknek (Chadwick Boseman). Ha pedig már ott vannak, egy elásott kincset is szeretnének hazavinni. Két és fél órás intellektuális, politikailag korrekt, színes-szagos kollázs, jó zenékkel és egy csipetnyi Kelly hősei utánérzéssel.

 

Enola Holmes

Harry Bradbeer rendező feminista Sherlock Holmes-adaptációja. Miután anyja eltűnik, a Stranger Thingsből ismert Millie Bobby Brown, azaz címszerepe szerint Enola Holmes a keresésére indul. Hősnőnk pedig nem más, mint a legendás detektív húga. Rejtvények, titokzatos események, szüfrazsettmozgalom és Henry Cavill. Több kritikus egyenesen követelte a Netflixtől, hogy a filmből sorozat legyen. Ilyen merész kijelentést én ugyan nem tennék, de a fiatalabb korosztály imádni fogja.

 

Tenet

Christopher Nolan thrillerjében semmi sem az, aminek látszik. A rendezőnek pedig nem igazán kell bármit is megmagyaráznia. A több mint 200 milliós költségvetésből valójában saját magának forgatott egy intellektuálisan felsőbbrendűnek álcázott filmet. Egy fiatal CIA-ügynök (John David Washington) nem kisebb feladatot kap, mint megakadályozni egy új világháború kitörését. Az idő manipulációja kulcsszerepet tölt be küldetése sikerében. Ez a technikai szempontból lehengerlő akciófilm mindennek ellenére népes rajongótáborra tett szert. Nem érteni, hanem érezni kell, vagyis ha csak nehezen vennénk fel a fonalat, gyanítom, nem „a mi készülékünkben” lesz a hiba.

 

Bad Boys — Mindörökké rosszfiúk

A ’90-es évek videotéka-éráját idézi már a cím is, Will Smith és Martin Lawrence visszatérése pedig garancia volt a sikerre. Mike és Marcus ezúttal régi ellenségükkel kerültek szembe Miamiban. Hajsza, kőkemény akció, humor és meglepő érzelmi mélységek — ez volt az idei, rég várt Bad Boys-folytatás, a haverokkal sörözve röhögős filmek archetípusa. És valóban nem okoz csalódást, tökéletesen illeszkedik a sorozathoz. Sokak szerint még túl is szárnyalja a nagy elődöket.

Kép: screenrant.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..