home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
20 000 euró ingatlanvásárlásra
Talpai Lóránt
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
20 000 euró ingatlanvásárlásra

A 2022-ben gyermeket vállaló családoknak — Március elején írhatják ki az elnökválasztást — Az első három — Koszovó tizennégy éve független

A 2022-ben gyermeket vállaló családoknak

A Hivatalos Közlönyben való megjelenése után életbe lépett és elérhetővé vált a nyilvánosság számára a családvédelmi és demográfiai minisztérium oldalán is a szerb kormány által elfogadott határozat és rendelet a gyerekes családoknak az első ingatlan megvásárlásához nyújtott pénzügyi támogatásról. Szerbiában a születésszám növelése és a demográfiai kép javítása szempontjából rendkívül fontos ez a népesedéspolitikai intézkedés, mely akár 20 000 eurós állami támogatást ír elő a gyermekes fiatal párok számára. A 2022-ben gyermeket vállaló családoknak az építkezéshez, a ház vagy lakás vásárlásában való részvételhez vagy az ingatlan megvásárlásához nyújtandó támogatáshoz akkor van joguk, ha letisztított területként azonosított önkormányzati egységekben építenek házat, ebben az esetben a házépítési munkák értékének 50 százalékát támogatják. (Tanjug)


Forrás: espreso.co.rs

 

Március elején írhatják ki az elnökválasztást

Hivatalosan is elkezdődött a választási kampány Szerbiában, kiírták a parlamenti, valamint a helyhatósági választásokat a fővárosban, illetve további tizenegy községben. Vladimir Dimitrijević, a Köztársasági Választási Bizottság (RIK) elnöke arról számolt be a sajtónak, hogy a választások február 15-ei kiírásával megteremtették a feltételeket ahhoz, hogy a helyhatósági és a köztársasági képviselők választását is ugyanazon a napon, április 3-án tarthassák meg. Az elnökválasztást még nem írták ki, és arra a kérdésre, hogy mi a határidő ahhoz, hogy azt is április 3-án tarthassák meg, Dimitrijević kifejtette, hogy ez rendes választás, és az elnök jelenlegi hivatali idejének lejárta előtt 90 nappal kell kiírni. (Szerbiai RTV)


Forrás: Beta

 

Az első három

A Köztársasági Választási Bizottság elsőként a Szerb Haladó Párt választási jelöltlistáját hirdette ki, mely az Aleksandar Vučić — Együtt mindent elérhetünk néven szerepel. Az előre hozott köztársasági parlamenti választáson a szavazócédulán a Szerbiai Szocialista Párt neve lesz a második. A Vajdasági Magyar Szövetség — Pásztor István nevet viselő választási lista a 3-as sorszámot viseli. A listán 250 név szerepel dr. Pásztor Bálinttal az élen.


Forrás: Facebook

 

Koszovó tizennégy éve független

Tizennégy évvel ezelőtt kiáltotta ki Pristina egyoldalúan Koszovó függetlenségét. A pristinai parlament 2008-ban egyöntetű többséggel fogadta el az erről szóló nyilatkozatot. Azóta a 193 ENSZ-tagállam közül 92 ismerte el önálló országként, Szerbia diplomáciai törekvéseinek köszönhetően viszont 18 állam megváltoztatta korábbi álláspontját. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd megrekedt, mivel Koszovó vezetői még nem hozták létre a Szerb Községek Közösségét. Belgrád számára azonban előírás Brüsszel részéről, hogy normalizálja kapcsolatát az általa el nem ismert állammal. Nemcsak Szerbia nem ismeri el Koszovót független államként, hanem Oroszország és Kína sem. (Szerbiai RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..