home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
181 videó érkezett  
Tóth Lívia
2020.10.25.
LXXV. évf. 43. szám
181 videó érkezett  

A zentai Thurzó Lajos Általános Iskola az idén online hirdette meg az V. „Messzeringó gyerekkorom világa…” elnevezésű szavalóversenyt. Mivel a szervezők fontosnak tartották, hogy a folytonosság érdekében a jelenlegi járványhelyzetben is lehetőséget teremtsenek a rendezvény megtartására, a jelentkezőktől azt kérték, videofelvételt küldjenek. Nevezni magyar költők, írók versével vagy prózájával lehetett.

A megmérettetésre hat kategóriában összesen 181 videó érkezett Vajdaság számos településéről. A vetélkedő napján a zsűri tagjai jelentek meg az iskolában, hogy külön tantermekben megnézzék a korosztályonként csoportosított felvételeket. A döntés után minden bírálóbizottságból egy-egy tag értékelte a látottakat, természetesen kamera előtt. Ezt az anyagot, az eredményekkel kiegészítve, néhány óra múlva már az érintett diákok és szüleik is láthatták. Akit esetleg érdekel, a következő linken találhatja meg.

A tervek szerint a díjazottakat november 25-én várják a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában, amikor is átvehetik majd megérdemelt jutalmukat. Emellett produkciójukat a Pannon TV Kalamáris című műsorának szerkesztői is rögzítik.


A zsűri tagjai a nagy munka előtt

A szervezők a következő üzenetet küldik a versenyzőknek: Mindenkinek szeretettel gratulálunk, és köszönjük, hogy részt vettetek ezen az eseményen. Bízunk benne, hogy jövőre személyesen is találkozhatunk! Addig is vigyázzatok magatokra, és tanuljatok sok szép verset!


Pillanatkép a zsűrizésről

Íme az eredmények:

1. és 2. osztály: 1. Morvai Adrienn, 2. Jurcsák Renáta, 3. Hódi Zsófia

Különdíjasok: Juhász Hanna, Bartusz Áron, Pressburger Janka, Recskó Zsófia, Szerezla Viktória és Zsiga Dorina.

3. és 4. osztály: 1. Szabó Vilmos, 2. Cipó Dóra és Sebők Csáki Tiána, 3. Nagy Tamás

Különdíjasok: Cipó Nóra, Gombos Dávid, Lengyel Anna, Szőke Réka, Vojcsena Patrícia, Gombár Réka és Kurnyák Zsófia.

5. és 6. osztály: 1. Szarka Hanna, 2. Jurcsák Róbert, 3. Lovas Jázmin

Különdíjasok: Csévári Nina, Hugyik Sára és Tóth Vilmos.

7. és 8. osztály: 1. Horváth Kinga, 2. Dudás Iván és Galusz Áron, 3. Szarka Kitti

Különdíjas: Gál Flóra.

A 181 videó közül 16-ot a sajátos nevelést igénylő diákok küldtek be, akiknek mezőnyében a következő eredmény született:

Alsósok: 1. Kolompár Andzselina, 2. Dimović Dejan, 3. Devity Máté

Felsősök: 1. Kolompár Denisz, 2. Apci Alexandra, 3. Tamási Nikoletta

A szavalóversenyt a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola kollektívája szervezte, és a Magyar Nemzeti Tanács, a Forum Könyvkiadó, a zEtna Kiadó, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, valamint Zenta Község Önkormányzata támogatta. 


Pillanatkép a zsűrizésről

Fényképezte: Dupák Hajnalka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..