home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
175 millió dinár támogatás a vajdasági oktatási-nevelési intézményeknek
Tancsik Richárd
2022.04.05.
LXXVII. évf. 13. szám
175 millió dinár támogatás a vajdasági oktatási-nevelési intézményeknek

Igor Mirović tartományi kormányelnök és Szakállas Zsolt tartományi titkár a Tartományi Kormány előcsarnokában átadta a 61 óvodai intézmény, általános és középiskola, diákotthon rekonstrukciójának, átalakításának és beruházási fenntartásának finanszírozásáról és társfinanszírozásáról szóló megállapodásokat, amelyekre a tartományi költségvetésből 175 millió dinárt különítettek el.

Az alapfokú oktatás szintjén 41 intézményre 121 millió dinár, 10 középiskolára 37 millió, 3 kollégiumra 5,5 millió, míg 7 óvodai intézményre 11,5 millió dinár jutott.

„Ezekkel a beruházásokkal együtt a tartományi kormány 2017 óta közel 1 milliárd dinárt különített el ezekre a célokra. Terveink szerint dolgoztunk, más területeken spóroltunk, és az élet legfontosabb területein, így az oktatásban is különítettünk el forrást projektumokra, beruházásokra. Ugyanakkor Szerbia kormánya azon dolgozott, hogy a pedagógusok és az oktatás területén foglalkoztatottak helyzetét javítsa” — mondta Igor Mirović.

A pénzeszközöket egyebek mellett a nyílászárók cseréjére, a tetőszerkezetek felújítására, a létesítmények energetikai rehabilitációjára, a villany- és fűtési rendszerek rekonstrukciójára, valamint egyéb javítómunkákra különíthetik el az intézmények.

A Tartományi Kormány támogatása következetes, konkrét marad, és növekedni fog a következő években is, hogy a vajdasági óvodások, az általános és a középiskolák tanulói a lehető legjobb iskolai feltételeket kapják meg — hangsúlyozta Szakállas Zsolt tartományi titkár.

Forrás és fotók: Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..