home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
151 millió dinárt fordít a tartományi kormány a középiskolások utaztatására
Tancsik Richárd
2022.03.24.
LXXVII. évf. 12. szám
151 millió dinárt fordít a tartományi kormány a középiskolások utaztatására

Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke 151 millió dinár összértékű szerződést nyújtott át szerdán a Vajdaság AT területén lévő 45 helyi önkormányzat képviselői számára. Ez a pénzeszköz a távolsági közlekedésben napi rendszerességgel részt vevő középiskolások szállítási költségeit téríti meg, 19 649 középiskolai tanulót támogat.

— Tény az, hogy Vajdaság területén közel húszezer diák van, aki másik helyre, illetve községbe való, és a rendszeres napi utazás segítségével részesül középfokú oktatásban. Közöttük vannak olyanok is, akiknek nagy távot kell megtenniük azért, hogy az órákra eljuthassanak, majd pedig haza. Rajtuk szeretnénk segíteni, amennyire a módunkban áll — mondta Szakállas Zsolt.

A középiskolások utazási költségeinek megtérítésére irányuló pályázatot 2002-től hirdetik meg. Ebben az évben január 19-e és február 18-a között írták ki.




Forrás: Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság (puma.vojvodina.gov.rs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..