home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
146 éves a Népkör
Tóth Imre
2016.10.30.
LXXI. évf. 43. szám
146 éves a Népkör

Kiállítással és koncerttel ünnepelt a Népkör Magyar Művelődési Központ 2016. október 20-án.

A Népkör születésnapi ünnepsége az Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály kiállításával kezdődött. A tárlatot Boros György képzőművész, a szakcsoport mentora nyitotta meg, aki elmondta: a városban, de még Vajdaságban sincs olyan iskola vagy képzőművészeti csoport, amely ilyen jó feltételek között, egy valódi műteremben tud dolgozni.

— A Népkör szellemisége az évad elején évről évre visszahoz ide bennünket, elhoz a születésnapi ünnepségünkre. Ez és a szakosztályok munkája állandó. De az újdonságokat is sokáig lehetne sorolni: új szakosztály kezdte meg működését, lesznek zenészeink. A táncosok, képzőművészek is sikeresek. Az a feladatunk, hogy mindazt, amink van, fenntartsuk — mondta beszédében dr. Takács Márta, a Népkör MMK elnök asszonya.

Az ünnepségen díszokleveleket adtak át azoknak a tagoknak, akik hozzájárultak a Népkör sikereihez. Almási Gábor-emléklapot a képzőművészeti, illetve a díszítőművészeti szakosztály tagjai — Cibolya Sztella, Paszterkó Richárd, Pletl Erzsébet és Ruzsinszki Erzsébet — kaptak. Piros Tulipán díjat a néptáncszakosztály két tagja, Horváth Evelin és Pintér Krisztián vehetett át. Elismerésben részesült továbbá Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba, a Fabula Rasa Színjátszó Grund két vezetője. Az ünnepi műsor folytatásában a Mentés Másként és a Rozsdamaró zenekar, valamint a Népkör táncosai léptek színpadra.

A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..