home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
122 éves a szabadkai Városi Könyvtár
(gyg)
2012.10.17.
LXVII. évf. 42. szám
122 éves a szabadkai Városi Könyvtár

Kiállításokkal és akciókkal ünnepelte meg 122. születésnapját a múlt héten a szabadkai Városi Könyvtár.

Amint az elmúlt esztendő értékelésében elhangzott, a Városi Könyvtár ebben az évben nagy haladást ért el az olvasók korszerű igényeinek kielégítésében. A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet jóvoltából gőzerővel folyik ugyanis a magyar nyelvű folyóiratok digitalizálása. Az állandó pénzhiány megnehezíti ugyan a Városi Könyvtár zökkenőmentes tevékenységét, a könyvvásárlás és az irodalmi estek költségeit hiánypótló intézkedésekkel, pályázással igyekeznek fedezni. Az intézmény jó partneri kapcsolatokat ápol más könyvtárakkal. A szegedi és az eszéki könyvtárakkal jelenleg is IPA-projektumokon keresztül próbálnak megoldást találni az anyagi nehézségekre.
A Városi Könyvtár a születésnapi hét alkalmából fél áron kínálta szolgáltatásait az olvasóknak, azaz fél áron lehetett beiratkozni. A kölcsönzőosztály felnőtt részlegén 617-en, a gyermekosztályon pedig 155-en éltek ezzel a lehetőséggel. A megbocsátás hete keretében arra is alkalma volt az olvasóknak, hogy a régebb óta maguknál felejtett könyvtári könyveket pótdíj fizetése nélkül vigyék vissza. Mintegy 40 régebb óta kallódó könyv került így vissza a Városi Könyvtár polcaira.
A palicsi fiókkönyvtár és a szabadkai könyvtár október 11-én, illetve 12-én összesen négy kiállítással s a Zeneiskola diákjainak zenés műsorával tette ünnepélyesebbé születésnapját, leghűségesebb olvasóinak megjutalmazását. A legkisebbeket szombaton születésnapi műhelyfoglalkozásokkal várták a gyermekosztályon.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..