home 2024. május 24., Eszter napja
Online előfizetés
Vasárnap, 2014. Március 23.
16:00
Szaján: Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója, 3. nap
Színház
Szaján: Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója, 3. nap


Március 23., vasárnap,
16.00 óra KEX Egyesület, Zenta

Csak egy kis Pánik!!! (Peter Tolan műve alapján) (Rendező: Szabó László)

Az előadásról: Minden embert utolérheti a mai rohanó világ bármely rákfenéje. Ez alól még a befolyásos és gazdag alvilági figurák sem kivételek. Főhősünk sajátos módon és módszerrel próbálja visszahozni régi formáját. Mint tudjuk, minden ember másként próbálja gondjaitmegoldani – ki kisebb, ki nagyobb sikerrel. A KEX Egyesület által bemutatott darab is talán egy megoldási mód… Vagy mégsem? : -)
Korhatár: Minden korosztályt szívesen látunk!

Március 23., vasárnap,
18.00 óra Mosoly Amatőr Színjátszó Egyesület, Szilágyi

Spíró György: Prah (Rendező: Kuntity-Zámbó Klementina)

Az előadásról: A házaspár egy lerobbant vidéki házban él, amelyet még a feleség nagyapja épített. Szeretnék eladni, hogy a városba költözzenek, de nem bírják, mert egy bánya mellettáll, és ez elriasztja a vevőket. A férfi nem dolgozhat a szakmájában, mert nincs igény a z elektromos készülékek javítására. A nő is felmondást kapott a munkahelyén egy félreértés miatt… Két iskolás gyerekük van, akiknek igyekszenek mindent megadni, de a sok adósság megnehezíti az életüket. Egy váratlan esemény azonban felbolygatja a hétköznapjaikat: aférfinek ötöse lesz a lottón…
Korhatár: Mindenk korosztályt szívesen látunk!

Március 23., vasárnap,
19.30 óra József Attila színjátszó csoport, Nagykikinda

Zalán Tibor: Amese Marad  (Rendező: Király Sándor)

Az előadásról: Amese elveszti szüleit, s „örökbefogadásáért” az egész határ menti faluversenyez: a mások múltjában vájkáló istenes vénkisasszony, Irmus, az alkoholista Piros s férje, Sándor, aki nem veti meg a szebbik nemet, a húszas évei elején járó kikapós Vica, Traktoros J anika nevű vőlegénye, s a határ magyar oldalán élő bölcs, jószívű, dolgos és derék kocsmáros, Vendel is. Ő nem versenyez a néma vagy a sokktól megnémult lányért, sőt alealacsonyító verseny fölé emelve Amesét, mint egy, csak a vadon szabadságában boldog őzikét vezeti el a kiserdő végébe, megmutatja neki a határ túloldalát, a bizonytalant, azotthonát, s példabeszéde megtartása után a többiek részeg mulatozása alatt felakasztja magát az ajtó szalagjaira. (A VMMI drámatára)
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..