home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Péntek, 2013. Augusztus 02.
13:45
Nemzetközi természetfilm-fesztivál Magyarkanizsán
Fesztivál
Nemzetközi természetfilm-fesztivál Magyarkanizsán

A nevezési határidő lejárta után a szervezők összeállították a 2013. évi Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál versenyprogramját. A 69 pályaműből 51 kerül a nézők és a zsűri elé. Köztük 5 film érkezett Erdélyből, 3 Vajdaságból, a többi Magyarországról. A részletes versenyprogramot a http://www.csodakut.eu/ internetes oldal Versenyprogram almenüjében olvashatják az érdeklődők, a Műsorterv almenüben megnyíló táblázat pedig praktikus áttekintést ad a három nap programjáról.

Az augusztus 2-a és 4-e között Magyarkanizsán megrendezésre kerülő versenyben háromfős szakmai bizottság értékeli a beérkezett pályaműveket. A zsűri elnöke Siflis Zoltán Balázs Béla-díjas filmrendező.

A fődíj 1000 euró, melynek felajánlója Magyarkanizsa önkormányzata. A legjobb operatőr 500 eurót kap a Duna Televízió jóvoltából, a legjobb szöveget (narrációt) a Sat-trakt Kábeltévé- és internetszolgáltató díjazza szintén 500 euróval. Az amatőr kategóriában a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság biztosítja a díjakat 300 eurós értékben (legjobb operatőr, legjobb szöveg, legjobb utómunka). A legjobb rövidfilm jutalmáról — egy wellness hétvégét két személy részére — a magyarkanizsai Gyógyfürdő gondoskodik.

A fesztivál ideje alatt a filmvetítéseken kívül kísérőprogramok is lesznek: A Kárpátok gerincén népszerű ismeretterjesztő előadás (Katedra-sorozat), melynek előadója Veres Zsolt geográfus; Gergely József Madárnaptár című könyvének bemutatója és kiállításának megnyitója; Fejős Sándor történész kiselőadása a Csodakútról; kenus túra a Tiszán; borkóstoló a Nagy-Sagmeister Borászat pincéjében.

A Magyarkanizsán minden év augusztusában megrendezésre kerülő nemzetközi természetfilm-fesztivál főcélja, hogy bemutatkozási lehetőséget és szakmai fórumot is teremtsen mindazoknak a magyar nyelvű, a Kárpát-medencében élő amatőr és professzionális filmkészítőknek, akik a Kárpát-medence és a világ természeti értékeinek a bemutatását, valamint környezetünk védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, és műveikkel hozzájárulnak a jövőorientált környezet- és természetbarát gondolkodásmód terjesztéséhez.

A nemzetközi természetfilm-fesztivál ünnepélyes megnyitója augusztus 2-án lesz 13.45-kor. Beszédet Csabai Ferenc projektmenedzser, köszöntőt Iván Attila, a rendezvény társszervezője mond.

A vetítések és az előadások helyszíne a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény moziterme.

Az ünnepélyes díjkiosztóra augusztus 4-én kerül sor a Cnesa OMI mozitermében 13 órától. Szakmai értékelőt Siflis Zoltán, a zsűri elnöke tart.

A programokra a belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..