home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepélyes tanévnyitó a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán
Hodolik Boglárka
2022.09.28.
LXXVII. évf. 39. szám
Ünnepélyes tanévnyitó a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán

Az elsőéves hallgatók ünnepélyes fogadását szerdán tartották meg a városháza dísztermében. Az idén a 63. generáció kezdi meg a tanévet.

Az iskola igazgatója, dr. Fürsztner Igor köszöntőbeszédében elmondta:

— Az új tanévet több mint 220 hallgató kezdi meg, öt alapszakon és egy mesterszakon. Intézményünk jelentősen túlmutat azon, hogy pusztán mérnököket képezzünk, hiszen Szabadkán, Szerbia hatodik legnagyobb városában működik. A műszaki tudományok területén képzett mérnökök iránti igény egyre növekszik, ezért úgy döntöttünk, hogy alapképzésen gépész-, villamos-, informatika-, mechatronika- és mérnökimenedzsment-mérnököket képezünk, mesterszakon pedig információstechnológia-mérnököket. Az utóbbi években kiváló a vállalatokkal való együttműködésünk, mely egyaránt kitért a felszereltségünk fejlesztésére, valamint az oktatási folyamatok minőségének növelésére is. Szoros az együttműködésünk a tartományi és a városi adminisztrációval, a nemzeti tanácsokkal és a konzulátusokkal, ezek az intézmények alapozzák meg sikeres működésünket. Szerbia-szinten az egyik legjobban felszerelt iskola vagyunk. Hallgatóink és munkatársaink számára a főiskolán olyan környezetet próbálunk kialakítani, amelyben jól érzik magukat, és amely büszkeséggel tölti el őket. Olyan időket élünk, amikor a tudás mind fontosabb tényezővé válik, figyelembe véve azokat a gondokat, amelyekkel a mai társadalom szembesül. Mi a főiskolán hiszünk és biztosak vagyunk abban, hogy felismerjük a piac elvárásait a felsőoktatást illetően, és alkalmat nyújtunk hallgatóinknak, hogy hasznos, minőségi tudásra és képességekre tegyenek szert, melyek lehetőséget teremtenek számukra egy sikeres szakmai karrierhez.

Dr. Zlatko Čović tanár úr, az intézmény közönségkapcsolati ügyekkel megbízott igazgatóhelyettese biztató szavakkal köszöntötte a jelenlévőket, és kifejezte reményét, hogy a hallgatókhárom év múlva hasonló körülmények között a tanulmányuk befejezését ünnepelhetik.

— Intézményünk mindig a gyakorlati tudást célozta meg, és a mérnöki hivatás legújabb vívmányainak alkalmazását részesítette előnyben. Környékünk vezető cégei számos ösztöndíjjal és gyakorlati lehetőséggel segítik munkánkat. A mérnökség igen dinamikus tevékenység, mely állandó önfejlesztést igényel. Mérnöki oklevelük megszerzésével ezek a hallgatók lesznek társadalmunk fejlődésének hajtómotorjai.

Az esemény zárásaként a hallgatók ünnepélyes fogadalmat tettek.

Fényképezte: Apró József

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..