home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újra mezőgazdasági vásár Bajmokon
(T. T.)
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Újra mezőgazdasági vásár Bajmokon

Több mint harminc év elteltével újraéledt a bajmoki mezőgazdasági vásár. A Pacsérra vezető út melletti területen csaknem száz kiállító kínálta portékáját az egyre nagyobb számban érkező látogatóknak.

Osztrogonác Simon, a szabadkai Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja elismerően szólt a bajmoki helyi közösség vezetőségének kezdeményezéséről.

— A vásár jó alkalom arra, hogy a falvakba életet hozzunk, hogy történjen valami, ez a falvak megmaradásának egyik alapkövetelménye. A vásárokon a környékbeli termelők találkoznak, eladják termékeiket, különféle termelési módokat tekinthetnek meg. Úgy vélem, hogy a mai világban is szükség van vásárokra és támogatni fogom őket — mondta Osztrogonác.

Simon Zsolt, a bajmoki helyi közösség közgyűlésének elnöke elmondta, hogy a vásár megszervezésének ötlete az új vezetőség megalakulásakor vetődött fel.

— Évtizedekkel ezelőtt Bajmokon széles körben ismert mezőgazdasági vásárokat szerveztek, egy idő után azonban ez megszűnt. Bajmok és a környező települések lakóinak nagy része mezőgazdasággal foglalkozik. Ez is vezérelt bennünket abban, hogy mezőgazdasági vásárt szervezzünk a településen — tette hozzá Simon.

A vásárt a bajmoki helyi közösség és a PTP Dubrava közösen szervezte, de támogatta az eseményt Szabadka és Topolya önkormányzata is. A következő mezőgazdasági vásárt július első vasárnapján tartják. A felvétel a helyszínen készült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..