home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ösztöndíjakat adtak át a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak
Bús Viola
2022.11.22.
LXXVII. évf. 46. szám
Ösztöndíjakat adtak át a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola hallgatóinak

November 22-én a Digital Hive konferenciateremben az ErdSoft cég, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával karöltve, ösztöndíjszerződés-aláíró ünnepségen jutalmazta meg két ösztöndíjasát.

A rendezvényen egy rövid köszöntő után hivatalosan aláírták az ösztöndíjszerződéseket.

— A szabadkai ErdSoft vállalat és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola között nagyon szoros az együttműködés. Ez a többi közt abban nyilvánul meg, hogy a vállalat jelen van nálunk, az intézményben, valamint közösen fejlesztettünk egy új laboratóriumot, és a hallgatóink részt vesznek hosszabb, fizetett szakmai gyakorlatokon, ahol a diák tanul és dolgozik is egyúttal. Az utóbbi években egyre több cég érdeklődik irántunk, és azt tapasztaljuk, hogy egyre több lehetőség van arra, hogy a diákok szakmai gyakorlatokban vegyenek részt. A feltétele ennek az ösztöndíjnak, hogy a hallgatóink kiváló eredményeket érjenek el. Egyébként azt tapasztaljuk, hogy az érdeklődés ez iránt is évről évre nő — hangsúlyozta Fürstner Igor, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola igazgatója.

Az ösztöndíjakat Erdudac Dániel, az informatikai cég ügyvezető igazgatója adta át. 

— Amióta az ErdSoft létezik, azóta vannak gyakornokok, akik lelkes, fiatal hallgatók. Szerencsére eljutott oda a cég, hogy ezt már honorálni is tudja, és motiválja őket, hogy tanulni tudjanak. A frissen érkező hallgatókat meginterjúvoljuk, és megnézzük, mennyire erős a teherbírásuk. Van egy bevezetési gyakorlatunk, és azokat a fiatalokat, akik megfelelőnek bizonyulnak, felfogadjuk akár hosszú távra is mint gyakornokokat, ami azt jelenti, hogy évente egy-két személyt. Azért esett erre a két fiúra a választásunk, mert ők voltak a legkitartóbbak, és szemmel látható fejlődést hoztak a gyakorlatunkban.

— Az motivált, hogy ehhez a céghez csatlakozzak, hogy a gyakorlati tudásra tegyek szert, valamint ebben egy nagyon jó lehetőséget láttam, jó környezetben és a környék legmodernebb irodaépületében. Úgy érzem, ha befejezem a tanulmányaimat, nagyon jó lehetőségem lesz, hogy itt maradjak, és itt tudjak dolgozni a programozói szakmában — hallottuk Balogh Hunortól, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola másodéves hallgatójától. 

— Azzal, hogy ösztöndíjat kaptam, érzem, hogy a munka, melyet végzek, el van ismerve, és ezért hasznos tagnak érzem magam. Programozó és fejlesztő vagyok, lassan két éve, amivel rengeteg tapasztalatot szereztem, mint például adatbázis-kezelés, weboldal-optimalizálás. Az ösztöndíj arra motivál, hogy itthon tudjam azt csinálni, amit megtehetnék külföldön is — mondta Sótanyi Bálint, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola harmadéves hallgatója.

Az átadás után az ErdSoft jó hangulatú ünnepséggel köszöntötte a fiatal ösztöndíjasokat.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..