home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Átadták a bácskossuthfalvi iskola felújított épületszárnyát
Kartali Róbert
2019.03.04.
LXXIV. évf. 9. szám
Átadták a bácskossuthfalvi iskola felújított épületszárnyát

Hőszigetelték a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola főépületét. A munkálatokat a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

Ezzel a beruházással az iskola főépületének belső, az iskolaudvarra néző homlokzata újult meg. Az intézménybe csaknem 300 diák jár.

— A mostani munkálatok összértéke meghaladta a 3,3 millió dinárt, az elmúlt három év során azonban a titkárság 8,8 millió dinárral támogatta a lépésről lépésre haladó felújítást — emelte ki az iskola renovált épületszárnyának átadásán Nyilas Mihály tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi — nemzeti közösségi titkár.

A három éve megkezdődött felújítás első állomásaként a kisiskola épületét hőszigetelték, a tatarozás a központi épülettel folytatódott — mondta dr. Crnkovity Gábor, az iskola igazgatója.

— A főépület felújításának második fázisa készült most el, vagyis az északi, tehát az udvarra néző részt sikerült leszigetelni. A tetőtérben a plafont is sikerült hőszigetelni, így most teljes egészében megvalósult a főépület hőszigetelése. Az utolsó fázisban a tornatermet szeretnénk hőszigetelni, most ugyanis ez az egyetlen olyan hely az iskolában, amelyet nem tudunk felfűteni. Itt a falak szigetelésén túl az ablakokat is le kellene cserélni.

A mostani felújítással azonban máris észrevehetőek a változások. Jó idő van bent az iskolában. A diákok is és a tanárok is jobb kedvvel járnak be, ha megfelelőek a körülmények — tette hozzá az igazgató, akinek elmondása szerint az oktatási intézmény a továbbiakban is pályázni fog.

Az idén 144 millió dinár értékben ír ki újabb pályázatot a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság — emelte ki Nyilas Mihály.

— A tavalyi év során körbejártuk a tartomány összes oktatási intézményét és meggyőződtünk arról, hogy mik a szükségletek. Megállapítást nyert, hogy továbbra is az épületek állaga igényli a legtöbb ráfordítást. Nem kérdés tehát, hogy nagy összegben, jelen esetben 144 millió dinár értékben újabb pályázatot írt ki a titkárság a szokványos pályázatokon túl. Ami a tanintézményeket illeti, kisebb projektumokat támogatunk, általában a felújításokat. 2-től 5-6 millióig terjedő összegeket fogunk adni azoknak az intézményeknek, amelyek megfelelnek a feltételeknek. Azon leszünk, hogy a legfontosabb és legszükségesebb helyekre adjuk ezeket a pénzeszközöket.

A tartományi oktatási intézmények ezekre a felújítási munkálatokra március 20-áig pályázhatnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..