home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenta: Oktatási hírek
Tóth Lívia
2020.05.22.
LXXV. évf. 21. szám
Zenta: Oktatási hírek

Iratkozás az óvodákba — Több mint háromszáz elsőst várnak a zentai középiskolákban

Iratkozás az óvodákba

A zentai Hófehérke Iskoláskor Előtti Intézmény az előírások és az egészségügyi szabályok betartásával előbb az idősebb korosztályba tartozó óvodásokat fogadta, most pedig a legkisebbek előtt is megnyitja kapuit.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, az intézmény a szülői igények felmérése alapján hozta meg döntését. A bővítés után már nemcsak a 4—6 éves gyermekeket vihetik el a szülők az óvodába, hanem a bölcsődéseket is. Az ő esetükben is szükség lesz a szülői munkáltatói igazolásra, illetve a gyermekorvos igazolására.

Kopasz Ildikó igazgató az újságíróknak elmondta, a megszokotthoz képest egy kicsit később, május 18-án kezdődött meg az iratkozás a zentai óvodákba. Az idén ez a folyamat az eVrtić internetes oldalon történik, és május végéig tart. A szülők magyar és szerb nyelven minden szükséges információt megtalálnak az óvoda honlapján, illetve a Facebook-oldalán, de az intézmény vezetősége egy e-mail-címet is felkínál arra az esetre, ha valaki számára a hivatalos, eVrtić oldal nem elérhető.


Kopasz Ildikó és Perpauer Attila (a szerző felvétele)

 

Több mint háromszáz elsőst várnak a zentai középiskolákban

Zenta négy középiskolájában tizenkét első osztály indul szeptembertől, három szerb, kilenc pedig magyar nyelven, ez összesen 330 tanulót tesz ki — tudtuk meg Perpauer Attilától.

A Zentai Gimnáziumban szerb nyelven általános tagozatra, magyar nyelven pedig általános és társadalomtudományi-nyelvi tagozatra iratkozhatnak a tanulók. Mindegyik osztályba 30 diák felvétele lehetséges.

A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában az új tanévben három első osztály indítását tervezik, 30-30 tanulóval. Magyar tannyelven a bank- és biztosítási ügyintéző, illetve a pénzforgalmi ügyintéző szakot, szerb nyelven pedig szintén a bank- és biztosítási ügyintéző szakot szeretnék megnyitni. 

Az Egészségügyi Középiskolában szerb nyelven a négyéves egészségügyi nővér-technikusi szak, magyar nyelven szintén az egészségügyi nővér-technikusi, illetve új tagozatként a szülészeti-nőgyógyászati nővér szak megnyitását tervezik, mindegyiket 30 tanulóval.

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban szintén három szakot indítanak szeptembertől, osztályonként legfeljebb 20 fővel. Az érdeklődők az eddigiekhez hasonlóan a matematikai, a számítástechnikai-informatikai és a képzőművészeti tagozaton tanulhatnak.

A tehetséggondozó iskolába felvételizők matematikából június 9-én írják a tesztet a zentai iskola épületében, informatikából pedig 10-én, Szabadkán. A képzőművészeti tagozatra jelentkezőknek június 12-e és 14-e között tartják meg a felvételi vizsgát a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium épületében.


A Zentai Gimnázium épülete

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..