home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Vizsgabál Zentagunarason
Hodolik Boglárka
2020.09.04.
LXXV. évf. 36. szám
Vizsgabál Zentagunarason

Csütörtök este tartották meg a tánciskola vizsgabálját Zentagunarason. A járványhelyzet miatt csak a szülők és a testvérek vehettek részt az eseményen. A felkészülésről és az estről a tánciskola oktatója, Bicskei Rita nyilatkozott.


Bicskei Rita

* Hány éve foglalkozol táncoktatással, és miért?

— Az idén ötödik éve foglalkozom gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A kisdiákokkal az elemi osztály befejezése után szokott indulni a klasszikus tánciskola. Mindig is az életem része volt a tánc, több stílusban is kipróbáltam már magam. A klasszikus tánc megpecsételte az életem, és talán éppen egy sérelem miatt. Falu-város szerte sajnos egészen öt évvel ezelőttig az anyagi javak miatt csaltak mosolyt gyerekek arcára, vagy éppen törték össze álmaikat pénztárcanyitásra. Ez volt az ok, amiért elkezdtem harcolni, ha már minden más az anyagiakról szól, legalább a tánc legyen kivétel, így nálam nem megvásárolhatóak a táncban elért helyezések.

* Hogyan sikerült felkészíteni ebben az évben a diákokat? Miben volt más, mint az előző tanfolyamok?

— Az idén három faluban is indult tánciskola, Zentagunarason, Csantavéren és Gunarason. Csaknem ötven kisdiák kezdte el a tanfolyamot a három faluban. Az idei év viharosan indult minden téren. Amikor úgy éreztük, fellélegezhetünk, újra tilalmak és egyéb szigorú szabályok között találtuk magunkat. Véleményem szerint kihoztuk a legjobbat a helyzetből, igyekeztem a stresszt a hasznunkra fordítani. Kompromisszumokkal csökkentettük vagy éppen növeltük az órák számát, a többórás napi együtt töltött idővel pedig a gyerekek is jobban felszabadultak.

* Milyen volt az idei vizsgabál?

— A Zentagunarason megrendezett vizsgabál elégedettséggel tölt el, ügyesek voltak a gyerekek, és nagyon büszke vagyok rájuk! A bál után mosolyogva fogadtuk a gratulációkat, a szülők büszke arca minden fáradozást megért! Meg vagyok győződve, hogy egy felejthetetlen élménnyel gazdagodott mindenki. Felkészítettem őket, hogy a nagy izgalom miatt történhetnek kisebb hibák, melyeket tudni kell kezelni, illetve a lehető legrövidebb időn belül kiküszöbölni. Csak az hibázhat, aki folyamatos „mozgásban” van, persze nemcsak a táncban, hanem az élet más területein is.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..