home 2024. június 26., János napja
Online előfizetés
Világrekord7300 liter gulyást főztek ...
István Márta
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám
Világrekord7300 liter gulyást főztek 
...

Világrekord7300 liter gulyást főztek
Megdőlt még egy világrekord Nagybányán! Az idei gesztenyeünnep alkalmából számos rendezvény volt, de ilyenre többször aligha kerül sor. A város központjában egy óriási állványra hatalmas üstöt akasztottak, majd önkéntesek serege, mintegy 170 ember, nekilá...

Világrekord
7300 liter gulyást főztek

Megdőlt még egy világrekord Nagybányán! Az idei gesztenyeünnep alkalmából számos rendezvény volt, de ilyenre többször aligha kerül sor.
A város központjában egy óriási állványra hatalmas üstöt akasztottak, majd önkéntesek serege, mintegy 170 ember, nekilátott a hozzávalók előkészítéséhez. A céljuk ugyanis a gulyásvilágrekord megdöntése volt! A két meghívott: Dan Cordea, közismert színész és Titi Petrutiu tanár ezen a napon főszakácsként foglalta el posztját, Adi Bogdan, a terv menedzsere pedig izgatottan várta az eseményeket. Természetesen jelen volt a legfontosabb személy, Laura Hughes, a GUINESS WORLD RECORDS londoni felelős kiküldöttje is. Az eddigi világrekordot gulyásfőzésben ugyancsak Romániában érték el, Szalontán, 5054 literes adaggal. A nagybányai gulyás készítéséhez háromméteres átmérőjű, két és fél méter magas, vadonatúj üstöt állítottak fel, s 7300 liter gulyást főztek benne! Ebből a mennyiségből 21 ezren lakhatnak jól.
Délután négy órára nemcsak a gulyás forrósodott fel, hanem a hangulat is. Ekkor jelent meg Böndi Gyöngyike prefektus asszony és Cristian Anghel polgármester. És sikerült! A mérőléc szerint a nagybányaiak megdöntötték az addigi rekordot.
De vajon finom volt-e a gulyás? Sokak szerint igen, csak egy kicsit csípősre sikeredett. A főszakács elárulta a recept titkát: másfél tonna marhahús, 200 kg velőscsont, 150 kg sárgerépa, 200 kg hagyma, 90 liter olaj, 1600 kg burgonya, paprika és egyéb fűszerek. Az óriási üstöt és a méretes merítőkanalakat helybeli gyár készítette. Az önkéntesek hada egész nap és éjjel tisztította a zöldséget és a burgonyát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..