home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Veszélyben az élővilág
NAGY Gabriella
2013.03.06.
LXVIII. évf. 10. szám
Veszélyben az élővilág

Környezetvédelmi kiállítás Magyarcsernyén • A tanév elején a csernyei iskola tizenkét tanulója megalakította a Csodacsillag csapatot, és benevezett a SzékelyKapuk — ZöldKapuk versenyprogramba.

Decemberben a csapat betlehemes játékot mutatott be több helyszínen. A SzékelyKapuk versenyprogram második fordulójában a Csodacsillag tagjai környezetvédelemmel kezdtek foglalkozni. Ökológiai plakátokat készítettek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a bolygónkat veszélyeztető globális problémákra, és gondolkodásra késztessék az embereket.
A környezetvédelmi plakátok a környezetbarát háztartás témáját járják körül, a csapat tagjai arra keresik a választ, hogy mit tehetnének az élő környezetünkért. A hat tablóból álló kiállítási anyag magában foglalja a környezettudatos háztartás leglényegesebb elemeit. Az ismeretterjesztő, gondolkodásra késztető anyag vándorkiállítás formájában több helyen, intézményben is megfordult. Az utaztatás célja az volt, hogy minél több ember megtekintse és megfogadja a tablók által sugallt üzeneteket.
A környezetvédelmi tablók összeállításakor az újrahasznosítás is fontos szerepet kapott. Az összeállításban található képeket a gyerekek régebbi magazinokból, képes újságokból válogatták össze. A sok szöveg helyett igyekeztek inkább képekben gondolkodni, kiragadni az adott téma legfontosabb mondanivalóját, és átadni azt.
A kiállítás ünnepélyes megnyitójára az iskolában került sor. A diákok ismertették társaikkal az elképzeléseiket. A környezetvédelmi akcióban azokról az ökológiai értékekről van szó, amelyek nélkül elképzelhetetlen az élővilág és egyben az emberiség jövője is. A tanulók is azon fáradoznak, hogy környezetükben a felnőttek és a gyerekek vidámabbak és segítőkészebbek, szolidárisabbak legyenek, és megsejtsék az igazán kiváltságot jelentő, reményt adó tudás csodálatos lehetőségeit.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..