home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Vas Sarolta nyerte a laptopot!
Roncsák Alexander
2019.10.26.
LXXIV. évf. 43. szám
Vas Sarolta nyerte a laptopot!

A szabadkai Erdsoft cég egy éven át megjelenő cikksorozatban mutatta be a legismertebb webtechnológiákat a Hét Nap hetilapban. A hasznos kezdeményezést nyereményjáték is kísérte: azok között az olvasók között, akik válaszoltak az éppen aktuális témában feltett kérdésekre, a sorozat végén egy laptopot sorsoltak ki. A nyertes Vas Sarolta, tóthfalusi magyar nyelv és irodalom szakos tanárnő, egy harmadikos kislány és egy jövőre elsős kisfiú édesanyja.


A nyertes Vas Sarolta átveszi a laptopot Kósa Péter projektvezetőtől, mellette Erdudac Dániel igazgató (a szerző felvételei)

A nyereményt a fiatalos, ám komoly szaktudással és tapasztalattal rendelkező cég új és korszerű, Zombori úti székházában a napokban adták át.

— Egy nagyon régi laptopom van. Amikor megjelent a Hét Napban az első cikk és hogy mit lehet nyerni, eldöntöttem, hogy márpedig én megnyerem. A férjem ezen egy jót mosolygott, hogy: hát persze — mondta Sarolta. — Nekiültem, összegyűjtöttem az újságokat, az írásokból kikerestem a válaszokat, és... most itt vagyok. A kérdések nem voltak nehezek. Az iskolában azt sulykoljuk a gyerekbe, hogy mindig figyeljen arra, amit olvas. A szövegértés nagyon fontos, mert a kérdésekre a választ meg lehet találni, ha az ember odafigyel. A szövegek annyira jók, hangulatosak, fiatalosak és érthetőek voltak. Mintha a szomszéd fiú átjönne és a nagymamának elmagyarázná, hogy nagyi, ezt így meg így kell csinálni, és ő azt véghez is tudná vinni. Elsődlegesen az iskolában fogom használni a laptopot.


Vas Sarolta

Bodor Bence vezető fejlesztő ellenőrizte az angol szövegek fordítását, és a kérdéseket állította össze:

— A nyereményjáték sikeres volt, rengetegen jelentkeztek, és olyanoktól is kaptunk visszajelzést, akik a cikkekből folyamatosan tanultak. A szövegek érthetőek voltak, példákkal kiegészítve, hogy a fiatalok megérezzék a programozás lényegét. Aki olvasta az írásokat, nagyon rákapott.

Erdudac Dániel igazgató kiemelte, hogy a cikksorozattal az oktatás felé adtak egy jó példát: egy kiindulópontot, az alapokat, melyeket a téma iránt érdeklődő fiatalok eddig nem tudtak magyar nyelven beszerezni. Vagy ahogyan egyszer korábban fogalmazott: „A megszerzett tudás már önmagában is egy kincs, de olvasóinkat minden bizonnyal az értékes nyeremény is motiválta, hiszen az 52 hét során ugyanennyi kérdést tettünk fel, melyre összesen 1847 válasz érkezett be 133 különböző személytől. Nagyon boldoggá tesz bennünket, hogy rovatunk ekkora sikert aratott, és ilyen sokan mutattak érdeklődést a programozás alapjai iránt.”


Vas Sarolta immár otthon, a családja körében, a beüzemelt laptoppal. A fotót a férje készítette 

 

Az Erdsoft cikksorozatának elérhetősége a Hét Nap honlapján:
https://hetnap.rs/rovat/Szamtek-309.html
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..