home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Városnap — Szabadka, 2022
Hodolik Boglárka
2022.08.23.
LXXVII. évf. 33. szám
Városnap — Szabadka, 2022

Szabadka város napjára az idén is gazdag programmal készülnek a szervezők, és természetesen sok látogatóra számítanak.

A többnapos rendezvénysorozat kiemelt eseményei:

Augusztus 28-án 10 órától rajtol el az V. Szabadkai Félmaraton — Fussunk együtt a történelmen át. Ugyanezen a napon 8 órától rendezik meg a gyermekek futóversenyét. A rendezvény miatt útlezárások lesznek, és a buszjáratok is kerülővonalon közlekednek.

Augusztus 29-én a zsinagóga kertjében 20 órakor kezdődik A csillagok tündöklése alatt — városnapi hangverseny, a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezésében.


Fotók: Apró József

Szeptember 1-jén, Szabadka város napján a programok már a délelőtt folyamán elkezdődnek a fúvószenekar fellépésével és zászlófelvonással, majd a városháza dísztermében megtartják a városi képviselő-testület ünnepi ülését. Az eseményen átadják a város díszpolgára kitüntetést és a Pro Urbe díjakat.

Az érdeklődők különféle kulturális rendezvényeken, például könyv- és filmbemutatókon, kiállításokon, színházi előadásokon vehetnek részt.

Szeptember 2-án 21 órától a híres, magyarországi 100 Tagú Cigányzenekar fellépését élvezheti a közönség. Szeptember 3-án 21 órától a Szabadkai Szimfonikus Zenekar koncertezik. Mindkét rendezvény helyszíne a Szabadság tér.

A teljes program Szabadka város honlapján is elérhető lesz.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..