home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Vajdasági Szép Magyar Könyv
(—)
2012.12.12.
LXVII. évf. 50. szám

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2012. január 1-je és december 31-e közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2012. január 1-je és december 31-e közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.
Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.
A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is be lehet nevezni — a társkiadóra a székhelyre vonatkozó kikötés nem kötelező érvényű.
A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra benyújtható kiadványok típusai a 2012. évtől további három kategóriával bővülnek. Ezek: az általános iskolai és középiskolai tankönyvek, valamint ezek segédkönyvei • tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok • könyvsorozatok. A háromtagú kuratórium a 2012-től kezdve így 7 kategóriában ítél oda díjakat és elismerő okleveleket:
• Gyermek- és ifjúsági kiadványok
• Szépirodalmi kiadványok
• Általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei
• Tankönyvpótló és -kiegészítő kiadványok
• Tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
• Művészeti könyvek és albumok
• Könyvsorozat (legalább három kötet)
A díjszabályzat értelmében amennyiben a kiadó a könyvsorozat kategóriában nyújtja be kiadványait, akkor a könyvsorozatot képező egyedi kötetekkel más kategóriában nem pályázhat. A sorozat első kötetének megjelenése 2006-nál nem lehet későbbi. Az a kiadó, amely a könyvsorozat kategóriában kiírt pályázaton díjat nyer, a könyvsorozatban megjelenő további kiadvánnyal/kiadványokkal — egyedi kötettel, kötetekkel — legkorábban két év múlva pályázhat.
A Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatra bejelentett kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség postacímére: 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerb Köztársaság.
Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező jelentkezőlap kitöltése. Ezt a benevezett kiadványokon kívül nyomtatott formában a pályázó bélyegzőjével, valamint a pályázó hivatalos képviselőjének kézjegyével hitelesítve szükséges megküldeni. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség ugyanakkor felkéri a pályázó szervezeteket, hogy elektronikus úton — a vamakult@open.telekom.rs villámpostacímre — is küldjék meg pályaműveiket. A könyvsorozat kategória esetében az egyedi kiadványok pályázási adatlapjától eltérő benevezési lap kitöltése szükséges.
Jelentkezési, postára adási határidő: 2012. december 27.
A díjak és elismerő oklevelek a Magyar Kultúra Napja délvidéki központi ünnepségének keretében 2013. január 18-án, a zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ (Fő tér 4.) színháztermében kerülnek átadásra.
Bővebb információ Sutus Árontól kérhető a +381-(0)63/496-136-os telefonszámon, illetve a vamakult@open.telekom.rs villámpostacímen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..