home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tükörképmosoly
(—)
2014.01.31.
LXIX. évf. 5. szám
Tükörképmosoly

Nyílik az ajtó. A csendet csilingelő gyermekhang töri meg. Megérkezett az első kisvendég, majd szép sorjában a többiek — van, aki az anyukájával, van, aki az óvó vagy a tanító nénijével, más az apukája, testvére társaságában. Kisvártatva megtelik a szűkre szabott folyosó, a fényképezőgépeket „munkába fogják’’.

Mindenki igyekszik megtalálni a megfelelő pannó előtt a megörökítés legideálisabb szögét — és önmagát. A kiállított nyolcvanhat alkotás háromszáznyolcvankét mosolya között egyet-egyet meglelni azonban nem kis feladat, viszont megéri a fáradalmat. Amikor ugyanis az édesanya, az édesapa megpillantja magát gyermeke alkotásán, amikor a nagyszülő felfedezi, hogy unokája karosszékben való pihenés közben örökítette meg, amikor a kistestvér észreveszi, hogy a rajzlapon papírsárkányt ereget nővérével, akkor, abban a pillanatban megszületik: a tükörképmosoly.

Szerkesztőségünk tagjai január 22-én számtalan ilyen életre kelt papírlapmosolynak lehettek tanúi A családom és én című rajzpályázat nyerteseinek: Bodó Liliennek (Királyhalom), Rajmond Emmának (Csantavér), Jovanović Ninának (Felsőhegy), Kiss Bencének (Ada), Kiss Csengének (Magyarkanizsa), Gere Kornélnak (Gunaras), Bontovity Kittinek (Orom), Fazekas Lúciának (Magyarkanizsa), Újhelyi Csanádnak (Szabadka), Német Zsaklinának (Gunaras), valamint Varga Évának (Szabadka), Delić Mašának (Szabadka), Ország Karolinának (Szabadka), Bleszics Viviennek (Szabadka), Petrics Rékának (Ada), Sipraga Lúnának (Szabadka), Szalai Klaudiának (Hajdújárás), Konc Kingának (Hajdújárás) és Korom Andreának (Magyarcsenye) hála. Szakmai bírálóbizottságunk és Facebook-oldalunk látogatóinak döntése értelmében ugyanis ők vehették át ajándékunkat — Tomek Viktor főszerkesztő, Szalai Attila karikaturista, lapunk munkatársa, a bizottság elnöke, valamint Lackó Varjú Sára újságíró, marketingreferens üdvözlete után — László Edit igazgatótól. Miután elkészült a közös csoportkép, a lurkók kíváncsian kukkantottak ajándéktasakjukba, és büszkén mutatták meg jutalmukat kísérőiknek, akik között ott volt Grubanov Martinek Emília szabadkai tanítónő, Szalai Eszter hajdújárási tanárnő és az ugyancsak szabadkai Gyurcsik Katalin óvónő is. Őket, a legaktívabb mentorokat — ígéretünkhöz híven — szintén megjutalmaztuk.

Mindezek ellenére mégis kijelentjük: a legértékesebb ajándékot mi kaptuk. Mi, akik heteken át izgatottan bontogattuk a vaskos borítékokat, csodáltuk a különféle technikával készült munkákat, mi, akik a „pillanatfelvételek”révén háromszázhatvanegy vajdasági család életébe nyertünk bepillantást, mi, akiknek arcára mindannyiszor derűt csaltak a csupa mosoly alkotások.

 

Rajzpályázatunk támogatói:

Pionir csokoládégyár,

szabadkai Városi Könyvtár,

K office számítógép-szaküzlet,

Novi Napredak írószerbolt,

Kockica fajáték kereskedés,

Micro Pen írószerbolt.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..