Történelem és magyarság (5.)
Martinek Imre
2018.07.13.
LXXIII. évf. 28. szám
Történelem és magyarság (5.)

Helyszíni tudósítónk szakmai összefoglalója az ötödik munkanapról

Zárónapjához érkezett a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete (VMPE) szervezésében zajló, sorrendben XVIII. Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) Történelem és magyarság elnevezésű pedagógusi továbbképzés.

 

Az idei pedagógusi továbbképzés pénteki zárónapját három, változatlanul nívós szakelőadás tette teljessé. Ezt követte a nyilvános (ki)értékelés, a köszönetnyilvánítás, valamint a tanúsítványok kiosztása. 

Az ötödik nap folyamán elhangzó további előadások (és tolmácsolói):

Felsőoktatás-politika a két világháború közötti Magyarországon (dr. habil. Ujváry Gábor, CSc; Veritas Történetkutató Intézet, Budapest)

Ködképek a szabadság láthatárán. Egy rendszerváltás irodalmi intézmény- és kapcsolathálózata – a korai dualizmus irodalmának gazdasága és főbb problematikái (Császtvay Tünde; MTA BTK Irodalomtudományi Intézet, Budapest)

Magyarország a II. világháborúban (prof. dr. habil. Szakály Sándor, DSc; a Veritas Történetkutató Intézet igazgatója, Budapest)


A továbbképzés végén Dulka Andor történelemtanárral, a Történelem és magyarság főszervezőjével készített interjúnkat hamarosan nyomtatott lapszámunkban is olvashatják.


Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..