home 2023. június 01., Tünde napja
Torontáli tekeünnep
Martinek Imre
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Torontáli tekeünnep

Mulatsággal egybekötött ünnepi díjáta-dással zárult a több évtizedes hagyományra visszatekintő torontálvásárhelyi téli munkássportjátékok 2012/2013. évadja.
A rendhagyó tekebajnokság házigazdája az 1936-ban alapított helyi Spartacus Tekeklub volt, amelynek négysávos pályáján ezúttal tizenkét csapat mérte össze rátermettségét.

A mindvégig szoros küzdelemben a vándorserleggel járó bajnoki címet a három évvel ezelőtt alakult Torontál csapata szerezte meg. Maga mögé utasítva nemcsak az azonos pontszámmal, de gyengébb részeredménnyel végző Građevinar válogatottját, illetve a harmadik helyen végzett Szabadművészek — Slobodni umetnici különítményét, valamint a helyi Október 4. közművesítési vállalat tekézőit is, e közösségépítő sportverseny többszörös bajnokait.

A klub nevében Decsov Tamás klubelnök mondott köszöntőt és köszönetet, nem feledkezve meg a háttérmunkások, közöttük a szakácsok szerepvállalásáról sem! A csapatbajnoksággal párhuzamosan zajló egyéni teketorna negyvenhat részvevője közül a „legütősebb” eredményeket Martinek András, B. Nagy Benjámin, Molnár László, Komáromi Mihály és id. Lovrity Zoltán mutatták fel. A nyolcéves Delity Andrea a legfiatalabb, a hetvenkét éves Kovács József pedig a verseny legidősebb játékosának kijáró elismerést vehette át. A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthonban megejtett közös ünneplés pillanatait Mraznica Ernő és Nagy Zoltán hangszeres közreműködése tette teljessé.
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..