home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tervek, alkotók, segítőkész emberek
k-ko, B. T.
2013.05.22.
LXVIII. évf. 21. szám

Muzslyai hétköznapok hírekbe sűrítve • MAKK-alkotónap • Ők így segítenek • Cserebereakció

Muzslyai hétköznapok hírekbe sűrítve

Muzslyán minden évben megszervezik a polgárok nagygyűlését, melyen a tanácstagok ismertetik az érdeklődőkkel az aktuális elképzeléseket, és a jelenlévők is elmondhatják az ötleteiket, beszámolhatnak a gondjaikról.
A helyi járulék hiánya egyre nagyobb problémát okoz, hiszen jelenleg kizárólag a város területén működő közvállalatok terveitől függ minden. Tennivaló lenne bőven, ám pénz híján csak a legégetőbb bajokat próbálják orvosolni.
Ezúttal az egyik fontos téma a kerékpárút kiépítése volt — a munka őszre meg is kezdődhet. Szóba került a temető új részének a legalizálása, a kápolna helyreállítása, új gyógyszertár létesítése. 
Az összejövetelen elhangzott, hogy a település hamarosan új játszótérrel gazdagodik, a legkritikusabb szakaszokon kijavítják az útburkolatot és nagyobb figyelmet szentelnek majd az utcai világításnak is.

MAKK-alkotónap

A Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja (MAKK) kilencedik alkalommal szervezett alkotónapot. A helyszín ezúttal is a Muzslai Petőfi Sándor MME nyári színpada és annak környéke volt. A jelen lévő húsz amatőr művész legtöbbje tájképet készített.
A munkákat Újvidéken, a mezőgazdasági vásáron is bemutatják, és alkotásaikkal a falubúcsú napján is az érdeklődők elé állnak. Ha egy-két festményre vevő is akad, akkor a pénzt a legközelebbi találkozó eszközeire, vászonra, festékre fordítják.
A MAKK az idei búcsúra ismét szervez tombolát, mert a tapasztalatok szerint a helybeliek és a vendégek tavaly is örömmel fogadták ajándékaikat. 

Ők így segítenek

A Vöröskereszt muzslyai helyi szervezetének berkeiben működő Önkéntes Véradók Egyesülete a nagybecskereki Vérellátó Intézettel közösen megszervezte az idei második véradási akcióját. Erre az alkalomra 23 véradó jött el, és 10,3 liter életmentő folyadék gyűlt össze. Ifj. Palatinus János, az egyesület elnöke elmondta: nyilvántartásukban mintegy 80 önkéntes véradó szerepel. Sokan azt mondják: mivel másként nem tudnának segíteni embertársaikon, a segítségnyújtásnak ezt a módját választják.

Cserebereakció

A VMSZ Női Fórumának muzslyai tagjai május 25-én 18 órai kezdettel jótékonysági cserebereakciót szerveznek a Nők Klubjában, a Piros csizma udvarában.
Az esemény szervezői arra kérnek mindenkit, hogy jó állapotban lévő dísztárgyat, könyvet, ékszert stb. hozzanak magukkal, ezeket lehet ugyanis majd csereberélni.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..