home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tartalmas mesetábor
Tóth Tibor
2017.08.02.
LXXII. évf. 30. szám
Tartalmas mesetábor

Az oromi Tájház udvarán immár hatodik alkalommal tartották meg a játék– és mesetábort

Az oromi Tájház udvarán immár hatodik alkalommal tartották meg a játék– és mesetábort, melynek fő célja a gyerekek kimozdítása a modern technika vívmányai elől, valamint a szünidőnek a szabadban, társaságban való eltöltése. A szervezők az idén is gazdag és változatos programmal készültek az Oromról, Magyarkanizsáról és Szabadkáról érkezett harminchárom, főleg alsós korosztályú gyermek számára.

Az első napon a palicsi Szirácki Katalin vezetésével bábszínházasdit játszottak, melynek keretében a gyerekek a megfelelő előadásmóddal, a bábok mozgatásával, valamint a szöveg helyes értelmezésével és olvasásával ismerkedtek meg. Másnap délelőtt kézműves-foglalkozások közül választhattak, majd délután Rózsa Zsombor, az Aragóniai Beatrix Sakk-klub elnöke látogatott el Oromra, és sakkal kapcsolatos ügyességi, illetve logikai játékokkal örvendeztette meg a tábor részvevőit.

A második napon újabb kézművestechnikák, a többi közt az agyagozás elsajátítása következett, majd Szalma István kishegyesi íjász az íjászat rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. A zárónapon a kis csapat a horgosi Túrú-tanyára látogatott, ott sétakocsikázás, illetve a határtalan szabadságérzetet keltő udvaron különféle népi és ügyességi játékok szerepeltek a kínálatban. A táborlakók házias ebéddel, palacsintával, pizzával, paradicsomlevessel, kalácsokkal csillapíthatták éhségüket.

— A tábor célja a szabadidő tartalmas eltöltése. A foglalkozásokból a gyerekek aktívan kivették a részüket, rengeteget játszottak, emellett pedig tanultak is a négy nap alatt — mondta Kádár Judit, a tábor főszervezője, az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke.

A gyerekek a tábor minden percét élvezték, és nagy lelkesedéssel meséltek élményeikről.

— Most vagyok először itt, és nagyon sajnálom, hogy már vége. Legjobban a gyurmázás tetszett, egy macskát készítettem — mondta az ötéves, szabadkai Torma Tamás.

Az ötödikbe induló, oromi Vajda Bence már tapasztalt táborlakónak számít, hiszen második alkalommal vett részt a rendezvényen. Tetszését főként az íjászat nyerte el, ezenkívül örömmel rajzolt, agyagozott és sakkozott is.

A másodikba induló, szabadkai Torma Dániel is kitűnően érezte magát a négy nap alatt, őt legjobban az íjászat és a sakkozás ragadta meg.

A szintén másodikba induló, ugyancsak szabadkai Dolinszky Márk is örömmel mesélt a táborban töltött időről.

— Nekem minden foglalkozás tetszett. Tartalmas napjaink voltak, például a kézműves-foglalkozás keretében gyurmából szappantartót készítettünk, sokat lovaskocsikáztunk, fogócskáztunk, fociztunk.

A négynapos tábort Magyarkanizsa önkormányzata, az oromi helyi közösség, az oromi Arany János Általános Iskola, Vajda Bernárd és Vajdovics Ferenc helyi vállalkozók, valamint az iskola pedagógusai és a szülők támogatták.


Szabó Attila felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..