home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Tanszercsomagokat osztottak ki Szabadkán
Hodolik Boglárka
2020.07.30.
LXXV. évf. 31. szám
Tanszercsomagokat osztottak ki Szabadkán

Osztrogonac Hajnalka, a szabadkai Segítő Csipet Csapat vezetője elmondta, hogy az egyesületet hét éve alapították meg. Ötven gyermek kapott csomagot, kortól függően füzeteket, táskákat, édességeket és játékokat.


Osztrogonac Hajnalka

Az óvodások és az általános iskolás diákok közül a legjobban rászorulók kapták meg ezt a lehetőséget. Kiemelt adományozók Blahó Andrea, ő füzetekkel járult hozzá az eseményhez, valamint Gubics András tíz iskolatáskát adományozott. Ezenkívül a helyi lakosok is szép számban adományoztak anyagi helyzetükhöz mérten a diákok megsegítésére.

Az egyesület három alkalommal rendez ilyen eseményt az év folyamán: húsvét, karácsony és iskolakezdés előtt. Az idén a húsvéti sajnos elmaradt a rendkívüli helyzet miatt. A járványügyi rendeletek betartásával, ünnepélyes keretek között adták át a gyerekeknek a csomagokat. Karácsonykor remélhetőleg kétszáz gyermek kaphat édességcsomagot.

Az ajándékok nagy része nem adományból jött össze. A szervezet egész évben gyűjt újrahasznosítható tárgyakat, PET-palackokat, alumíniumdobozokat, rossz háztartási gépeket, majd ezeket átadja az Eco Fenix B Team fatelepnek. Az így befolyó összegből vásárol tanszert.

A gyerekek a csomagokat az udvaron nézhették meg szüleikkel, a könyvek, füzetek, táskák között mackók, színes ceruzák és kirakósok is előbukkantak.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..